(FOTO in VIDEO) Množica na Brniku pozdravila #mojtim : "Prišli bi tudi ob enih ponoči"

D.Ži, M.D.
08.08.2021 17:20
Le dobrih 27 ur po koncu tekme za tretje mesto proti Avstraliji so se v domovino vrnili slovenski košarkarji, na Letališču Jožeta Pučnika jih je pozdravilo nekaj sto navijačev
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Miha Dajčman/twitter

"Kaj se tukaj dogaja?" je pred novim terminalom na brniškem letališču spraševala turistka iz Francije ob pogledu proti staremu terminalu, kjer je bila zbrana množica s slovenskimi zastavami. Okoli pete ure je bilo pred Letališčem Jožeta Pučnika še dokaj mirno, ob stojnici navijaških artiklov slovenske olimpijske reprezentance so navijači iskali nove, spominske kose oblačil. Nekaj pred pol šesto, ko je med več sto zbranimi zaokrožila informacija, da so evropski prvaki in četrta ekipa zadnjih olimpijskih iger pristali v domovini, pa je napetost začela naraščati.

Članom košarkarske reprezentance je med prvimi, kmalu po pristanku letala, čestital predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) Bogdan Grabrovec. Slednji je včeraj slovenske nastope na olimpijskih igrah v Tokiu ocenil za odlične, na tiskovni konferenci na letališču je Luki Dončiću, ki je bil izbran v prvo peterko olimpijskega turnirja, in selektorju Aleksandru Sekuliću izročil cvetje. "Iskrena hvala v imenu celotne Slovenije! Težko je v slovenskem besednjaku najti izraz, s katerim bi opisal hvaležnost za vaše predstave in rezultate," je dejal prvi mož slovenske olimpijske družine.

Iga ŽIvulovič jr./Bobo

Pred nami so tri čudovita poletja

Predsednik Košarkarske reprezentance Slovenije Matej Erjavec je v luči prvih izjav Luke Dončića po porazu v tekmi za tretje mesto, ko je napovedal, da bo Slovenija prihodnje leto na Eurobasketu branila zlato, dejal: "Verjamem, da so pred nami tri čudovita poletja. Naslednje leto je evropsko prvenstvo, 2023. svetovno prvenstvo in nato olimpijske igre v Parizu." Luka Dončić je pred odhodom na zaslužen dopust še enkrat strnil misli o končnem razpletu turnirja: "Po tekmi z Avstralijo je bilo razočaranje veliko, saj smo si močno želeli medaljo. Zdaj se zavedamo, da smo med najboljšimi štirimi na svetu. To se ne zgodi vsak dan. Veliko smo se naučili iz tega. Smo mlada reprezentanca, to je šele začetek naše poti." Ljubljančan je še enkrat več napovedal, da želi kmalu znova navdušiti slovenske navijače. "Vsako prvenstvo bomo šli na sto odstotkov, saj si želimo novih uspehov. Vem, kakšni občutki so bili po evropskem naslovu. To hočem občutiti še enkrat," si je zaželel 22-letni virtuoz. A najprej si želi nekaj dni brez košarke.

Slovenski košarkarji so hitro po pristanku skočili v objem svojih najbližjih, s katerimi so bili zadnje tedne v stiku le na daljavo. Po obrazih nekaterih so stekle tudi solze, ob nasmehih na obrazu, kakopak. "Hočem podpis Žige Dimca!" je medtem vpil eden od prisotnih v množici pred letališčem. Marjana Pogorelc in njen mož Peter sta od daleč spremljala dogajanje. "Prišla sva jih pozdravit, ker so nas razveseljevali. Četrto mesto na olimpijskih igrah je odličen rezultat!" sta razlagala. Dončić se je tako v Tokiu kot na Brniku zahvalil navijačem za podporo v tem poletju. "Bili smo tukaj po zmagi v Istanbulu pa po zmagi v Kaunasu, prišli bi tudi ob enih ponoči. Zdaj smo se že navadili, sploh ni bilo težko," je dejal Bor iz Ljubljane, ki je napovedal tudi prihod na torkov sprejem za slovenske olimpijce v Ljubljani.

Iga ŽIvulovič jr./Bobo

Avtogrami, fotografije, zahvale

Okoli šeste ure je na Brniku završalo. Navijači so glasno pozdravili košarkarje, ti so jih nagradili z aplavzom. Sledili so znani navijaški vzkliki "Mi Slovenci!" ter "Kdor ne skače, ni Sloven'c, hej hej hej". Ljubljenci slovenske športne javnosti pa so nato med prisotnimi, predvsem mlajšimi, skoraj pol ure delili avtograme, se z njimi fotografirali in prejemali stiske rok v zahvalo in čestitke ob uspehu.

Iga ŽIvulovič jr./Bobo

Drugič v dobrem mesecu so se na Brniku ljubiteljice in ljubitelji slovenskega športa zbrali zaradi košarkarjev, vmes še nekajkrat zaradi drugih slovenskih olimpijcev. Nadejamo se, da bo v torek ob 21. uri na Kongresnem trgu v Ljubljani na sprejemu za slovenske olimpijce, ki ga organizira OKS, nepopisna množica. Ali bodo tam tudi košarkarji, sinoči še ni bilo jasno.

18.21

18.14



18.06

17.55

17.50 



17.45 

17.15 Slovenska košarkarska reprezentanca se je danes vrnila z olimpijskih iger na Japonskem, kjer je zasedla četrto mesto. Letalo iz Münchna je na letališču na Brniku pristalo okoli 17.30.

Po krajši novinarski konferenci selektorja Aleksandra Sekulića in košarkarja Luke Dončića bodo člani slovenske reprezentance pozdravili zveste navijače in se jim zahvalili za podporo, ki so je bili deležni letos poleti, je sporočila Košarkarska zveza Slovenije.

Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta