Liga Aba: Brez kruha tako trenerji kot kuharice

Zoran Mijatović Zoran Mijatović
06.04.2020 21:49

Medtem ko se klubi v ligi Aba ne morejo zediniti, kako končati sezono, si komercialno uspešnejši evroliga in liga NBA na vsak način želita nadaljevanje

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kk Cedevita Olimpija

Kot še okrog marsičesa se na območju nekdanje Jugoslavije ne morejo zediniti niti o tem, kako zaradi koronavirusa zaključiti košarkarsko sezono. Slovenija in Hrvaška sta državno prvenstvo razveljavili, Bosna in Hercegovina je okronala prvaka (Igokea), v Srbiji in Črni gori pa še ne vedo, kaj bi. Prav zaradi različnih pristopov se zgodba zaplete pri enotni ligi Aba. V Beogradu, kjer imajo dva kandidata za naslov prvaka, Partizan in Crveno Zvezdo, so dolgo vztrajali pri tem, da bi morali sezono izpeljati do konca, a po sili razmer je bilo treba pred dnevi tamkajšnji največji dvorani, Pionir in Areno, spremeniti v začasni bolnišnici s skupno 2100 posteljami.

Med obubožanimi predsednik lige

Pri Budućnosti, ki vztraja pri nadaljevanju, se zavedajo, da si želi večina drugih ekip v ligi Aba čim prej razpustiti ekipo in zmanjšati stroške, zato so na vodstvo regionalnega tekmovanja naslovili idejo, da naj letos nihče ne izpade in da predzadnji ne igra kvalifikacij. Ker bi se ligi pridružila še dva kluba iz druge lige (Borac Čačak in Split), bi v novo sezono tekmovanja vstopilo kar 14 ekip.

Partizan je po popolni sezoni izvlekel najkrajšo, pritožbe črno-belih so se kar vrstile.
Aba

Rešitev "veleturnirji"

Tudi vodstvo evrolige si želi letošnje tekmovanje izpeljati do konca. Po prvem scenariju bi to uresničilo z zgoščenim urnikom vseh načrtovanih tekem, po drugem pa, kot je o tem razmišljalo tudi vodstvo lige NBA – z velikim turnirjem. Kako? Ekipe bi v eno od mest z dvema primernima dvoranama – Moskvo, Carigrad ali Atene – prišle dva tedna prej, s čimer bi opravile obvezno karanteno in priprave, in se nato udarile za končno zmago. To naj bi se zgodilo konec maja ali v začetku junija. No, Fiba se je svoje lige prvakov lotila drugače; zaključni turnir osmerice je že preložila na čas med 30. septembrom in 4. oktobrom. A tu se pojavi težava – ekipe bodo v novi sezoni najbrž nekoliko spremenjene.

Kk Cedevita Olimpija
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta