Spet v noči brez spanca za Dončića, Dragića in druge ase lige NBA

U.G., STA
31.07.2020 09:00

Končno spet košarka: Luka Dončić bo prvo tekmo čez lužo po prekinitvi odigral nocoj, Goran Dragić jutri.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinsek

Vsi so zdravi in pripravljeni, NBA-sezona se lahko nadaljuje in zaključi. Navdušenci nad športnim dogajanjem čez lužo bodo odslej spet prečuli številne noči. Ne le, da je minulo noč ponovno startala najmočnejša košarkarska liga na svetu z Luko Dončićem in Goranom Dragićem (ter Vlatkom Čančarjem v bistveno bolj skromni vlogi), jutri bo še hokejska, čeprav brez našega asa Anžeta Kopitarja.
A to ne bo tekmovanje, kot smo ga bili vajeni, ligo NBA v ZDA promovirajo kar kot - Povsem novo igro (Whole New Game), ker bodo vse tekme vseh 22 moštev v t. i. mehurčku - v treh dvoranah kompleksa Walt Disney pri Orlandu na Floridi. In to brez gledalcev oziroma pred 320, kolikor jih bo prisotno virtualno. Ne po televiziji, teh bo bistveno več, prek aplikacije, žrebali jih bodo, njihovi obrazi, kretnje in glas pa bodo vidni na petmetrskih zaslonih ob igrišču. Prazne dvorane in veliko prostora bodo izkoristile televizijske postaje za vpeljavo nove tehnologije kamer. Ena teh je skoraj treščila v obraz Luki Dončiću. "V zadnji sekundi sem jo videl. Bilo je kot v filmu Matrica," se je pošalil Ljubljančan.

Ljubljančana se v zadnjih osmih tekmah rednega dela ne bosta srečala.
Andrej Petelinsek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta