20-letna Sanja, ki je želela umreti s pomočjo evtanazije, ponoči izgubila boj z boleznijo

Vestnik
23.02.2019 12:43

Ker pri nas evtanazija ni legalizirana, jo je njena družina želela odpeljati v Belgijo, kjer bi se dostojno poslovila.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Sanja Pertoci, dvajsetletno dekle iz Sovjaka, ki se je od leta 2013 borila s hudo obliko raka - osteosarkom, po mučnih kemoterapijah in številnih težkih operacijah, je izgubila boj z boleznijo. 
Sanja se je ponoči poslovila, poroča 24 ur.
Pred dnevi je po družabnih omrežjih zaokrožil pretresljiv zapis o dvajsetletnici, ki je kar 6 let pogumno bila bitko z zahrbtno boleznijo. Kot piše, so po mnenju zdravnikov UKC Ljubljana zdravljenje izčrpali, zato so jo poslali v domačo oskrbo. Kljub visokim odmerkom morfija, so se bolečine v prsnem košu iz dneva v dan le stopnjevale. Sanja je bila popolnoma pri zavesti in se vsega zavedala.
Na zadnjem pregledu v mesecu januarju so Sanji predpisali kapljice, s pomočjo katerih bi bila bolj sproščena. Žal je padla v komo in se prebudila po treh dneh. Čeprav je popolnoma pri zavesti, Sanja je zaradi oslabljene dihalne funkcije zadnji mesec dihala le še s pomočjo kisika. Zaradi oslabljenega dihanja ni smela prejemati nobenega antidepresiva, saj bi vsakršno pomirjevalo dodatno le poslabšalo njeno stanje, zato je Sanjina zadnja želja bila, da bi se poslovila z roko v roki z družino, brez bolečin. Ker pri nas evtanazija ni legalizirana, jo je njena družina želela odpeljati v Belgijo, kjer bi se dostojno poslovila.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta