27-letni Splitčan je pogrešan že 18 dni: Analiza telefona je pokazala, da jo je Periš usodne noči poklical dvakrat

M.R.
17.01.2022 10:01

Srbska policija naj bi zaslišala prijateljico Splitčana Mateja Periša, ki je pogrešan že 18 dni. Nazadnje se je družil s prijatelji na predvečer novega leta v Beogradu. Ko je nenadoma zapustil lokal, v katerem so se zabavali, je izginil neznano kam. Kaj je o tem povedala njegova prijateljica, ki naj bi bila zadnja v stiku z njim?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Beograd (fotografija je simbolična)

EPA

V petek zjutraj je posebna ekipa splitskih policistov začela zasliševati prijatelje pogrešanega Splitčana 27-letnega Mateja Periša, ki je na predvečer silvestrovega v Beogradu izginil neznano kam. 

Zaslišanja je napovedal že načelnik uprave kriminalistične policije Antonio Gerovac, ki je dejal, da jih bodo zaslišali tudi sedemkrat, če bo to potrebno. 

Časnik Slobodna Dalmacija je poročal, da so jih zaslišali šele zdaj, ker naj bi bili po vrnitvi iz Beograda vsi pozitivni na koronavirus. Zaslišala jih je sicer že beograjska policija, kmalu za tem, ko so prijavili, da je njihov prijatelj pogrešan. Srbska policija jih je zaslišala tudi z detektorjem laži, hrvaški mediji pa poročajo, da bi jih lahko tudi hrvaška policija zaslišala s poligrafom. 

Ker obstaja velika verjetnost, da je Periš v noči na 31. december 2021 plaval v Savi, srbski policisti pregledujejo rečna korita ter obalo Save in Donave. Nekaj dni pred tem pa so zaslišali tudi Splitčanko, ki naj bi bila zadnja v stiku s pogrešanim. Bila naj bi sestra dobrega prijatelja pogrešanega Mateja Periša

Kaj naj bi povedala prijateljica pogrešanega?

Policiji naj bi po poročanju medijev dejala, da Periša ni uspela slišati zaradi hrupa. Povedala naj bi tudi, da je sicer 27-letnik užival opijate. Analiza njenega telefona je pokazala, da jo je Periš usodne noči poklical dvakrat. 

Neimenovani vir blizu preiskavi je povedal, da ni znano, ali je bila tudi ona takrat v Beogradu in ali se je pogrešani želel srečati z njo. "Ona naj bi rekla, da se je oglasila na klic in da ni slišala, kaj ji je govoril Matej, ker je bila glasba v lokalu preglasna. Dejala je, da je imel Matej kot skiper naporno delo in da si je zadal visoke cilje, ki jih ni mogel uresničiti, če ne bi užival tudi opijatov," pravi vir, ki ga povzema srbski časnik Blic

Oče pogrešanega meni, da sin ni bil pijan

Nenad Periš, oče pogrešanega, pa je srbskemu Telegrafu zaupal vsebino zadnjega sinovega sporočila. "Oče, vstopamo v Srbijo," se je glasilo SMS-sporočilo. "Ničesar drugega nisem potem več dobil od njega," je dodal Nenad Perič in pojasnil, da svojega sina ni nikoli videl v pijanem stanju. Prepričan je tudi, da na posnetkih nadzornih kamer, ki kažejo gibanje pogrešanega v času, ko je zapustil beograjski klub, v katerem je bil s svojimi prijatelji, ni videti pijan. "Matej je tekel naravnost, umikal se je vozilom in prišel je do taksista, kjer se je želel usesti na mesto za potnike," je povedal. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta