Cariniki v Kopru odkrili tri tone droge kratom

ČK
07.10.2024 15:39

V Sloveniji je bil kratom (cela rastlina) na seznam prepovedani drog uvrščen v začetku leta 2019.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Skupaj je bilo v tovoru 120 kartonov prepovedane droge.
Policija

Cariniki iz Finančnega urada Koper so ob pregledovanju tovorne dokumentacije za pošiljke, ki so 1. oktobra prispele v Koper s tovorno ladjo v kontejnerjih, posumili, da bi se lahko v enem izmed njih nahajala prepovedana snov. Po prispetju blaga in skeniranju pošiljke so sprejeli odločitev, da se opravi še fizični pregled tovora, ki je sume potrdil. 

S hitrim testom za odkrivanje prepovedanih drog je bilo ugotovljeno, da gre za prepovedano drogo kratom (Mitragyna speciosa). Cariniki so o odkritju obvestili kriminaliste Policijske uprave Koper, ki so prevzeli preiskavo.

Skupaj je bilo v tovoru 120 kartonov prepovedane droge kratom v skupni bruto teži 3050 kilogramov. Pošiljka je bila sicer iz Indonezije, namenjena pa v eno od evropskih držav. Kratom je tropsko drevo iz družine kavovk, ki raste v Jugovzohdni Aziji, kjer se uporablja v tradicionalni medicini že stoletja. Uporablja se ga oralno, snov pa izzove istočasno stimulacijo in sedacijo, navajajo na DrogArt. V Sloveniji je bil kratom (cela rastlina) na seznam prepovedani drog uvrščen v začetku leta 2019. 

 

 

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta