Celjski kriminalisti pri moškemu odkrili več kot 2700 datotek s posnetki hujših spolnih zlorab otrok

M.R.
01.12.2022 08:55

Kriminalisti so na elektronskih napravah pri moškemu, ki živi na območju celjske policijske uprave, odkrili več kot 2700 slikovnih in video datotek hujših spolnih zlorab otrok.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Policijska uprava Celje
Mojca Marot/Dnevnik

Ugotovili so, da je preko Facebooka vzpostavil stik z najmanj dvema mladoletnima osebama in jima obljubljal darila ter ju seksualno nagovarjal. Mladoletnika sta to povedala staršem, ki so nato ukrepali.

V preiskavi so tudi ugotovili, da je osumljeni kršil pogojno kazen zapora, saj je v času preizkusne dobe, ki mu je bila izrečena, na svojem telefonu posedoval več kot 1900 slikovnih in video datotek spolne zlorabe otrok in mladostnikov. Zaradi teh dejanj so ga privedli k preiskovalnemu sodniku, ki  mu je odredil pripor. 

Preiskavo policisti še nadaljujejo, pri čemer iščejo njegove morebitne sostorilce, hkrati pa tudi želijo identificirati žrtve.

Kaj morajo vedeti otroci in starši?

Na celjski policijski upravi opozarjajo, da se morajo otroci in starši zavedati, da posamezniki svoje tarče iščejo preko spleta. "Običajno potrpežljivo zavajajo s pozornostjo in prijaznostjo, pa tudi z obljubami in darili. Ti ljudje so pripravljeni porabiti veliko časa, denarja in energije, da bi dosegli svoj cilj. Otroka poslušajo, ga razumejo in mu pomagajo reševati težave. Pridobijo si otrokovo zaupanje in potem ga počasi zvabijo v razgovore s spolno vsebino," so zapisali v sporočilu za javnost. 

Pri tem policija pojasnjuje, da se nekateri posamezniki zadovoljujejo že ob pogovorih o spolnosti, drugi pa to počnejo, da bi pridobili pornografske slike ali posnetke, ki jih zbirajo ali pa z njimi trgujejo. Lahko pa gre celo za pripravljalna dejanja za srečanje z otrokom v živo.

Otroci naj vedo, da niso krivi, če dobijo tovrstna sporočila. V takšnih primerih naj takoj seznanijo starše, skrbnike, učitelje, le ti pa naj o tem obvestijo policijo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta