Deklica Luise se v soboto ni vrnila od prijateljice. Našli so jo ubito v gozdu

Va, A.L.
14.03.2023 09:42

Za smrt 12-letnice v Nemčiji sumijo prav tako dvanajstletna otroka. Zločin je pretresel tudi preiskovalce.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična. 
Reuters

Od sobote pogrešano dvanajstletno Luise iz Freudenberga v Nemčiji so dan pozneje našli mrtvo. Zločin, ki naj bi ga bili zagrešili dvanajstletnici, je pretresel tudi vsega hudega vajene policiste. "Po prvem zaslišanju sta deklici dajali nasprotujoče si izjave, po drugem zaslišanju pa sta zločin priznali," je povedal tiskovni predstavnik policije.

Deklico so našli v gozdu. Vračala se je od prijateljice in si očitno hotela skrajšati trikilometrsko pešačenje, a domov ji ni uspelo priti, je objavil Dnevnik.hr. 

Motiv dejanja za zdaj ni znan, policija tudi še išče nož, s katerim naj bi storili zločin. "Otrok je umrl zaradi številnih ran z nožem in posledične izgube krvi," je sporočil tožilec iz mesta Koblenz Mario Mannweiler

"Priznam, da sem šokiran, kaj sem videl," je izjavil Mannweiler. 

Več podrobnosti o zadevi Mannweiler ni želel podati zaradi starosti osumljenk, ki sta premladi, da bi za dejanje lahko kazensko odgovarjali. Kazenska odgovornost se v Nemčiji namreč začne pri 14 letih. Trenutno nad njima bdi urad za mladino.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta