Družinska tragedija: Poklicala moža in povedala, da je umorila hčerki. Reševalci ju niso več mogli rešiti

STA, Va
24.07.2023 20:30

Kaže, da je 36-letnica hčerki, stari sedem mesecev in sedem let, utopila v bazenu, nato pa si je skušala soditi sama.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

V mestu Absdorf v Spodnji Avstriji naj bi bila danes mati ubila svoji hčerki, stari sedem mesecev in sedem let. Hčerki je najverjetneje utopila v bazenu, nato pa si je skušala soditi sama in z avtomobilom zapeljala v drevo. Pri tem se je lažje poškodovala. 

Reševalce je v jutranjih urah poklical njen mož in jim dejal, da ga je žena poklicala in povedala, da je ubila otroka. Na kraj so nemudoma odšli policisti, ki so na pomoč poklicali tudi dva reševalna helikopterja. Reševalcem pa žal otrok ni uspelo oživiti.

36-letno mater so zaradi poškodb sprva odpeljali v bolnišnico, a ker ni bila v smrtni nevarnosti, so jo že popoldne zaslišali. Tiskovni predstavnik policije Johann Baumschlager je nato za avstrijsko tiskovno agencijo APA povedal, da je priznala umora.

Policijska preiskava ješe vedno v teku, državno tožilstvo pa je tudi odredilo obdukcijo otrok. Skupnost, ki šteje okoli 2.400 prebivalcev, je pretresena in šokirana, župan mesta Franz Dam pa je dogodek opisal kot grozljiv.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta