Enajstletnik vozil neregistrirani avto, v njem pa očeta, policisti lovili 41-letnico ...

ČK
01.01.2020 10:12
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je ilustrativna.
Igor Napast

Tik pred novim letom so dolenjski policisti v Novem mestu trem voznikom zasegli avtomobile, ker so vozili brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Tudi 11-letnemu otroku, ki je vozil osebni avtomobil, ki mu je registracija potekla pred štirinajstimi dnevi! Plačilni nalog bodo napisali njegovemu očetu, ki je bil sopotnik v vozilu, okrajno sodišče pa obvestili o več kršitvah zakona o voznikih, zakona o motornih vozilih in zakona o obveznih zavarovanjih v prometu. Otroka so policisti sicer ustavili na eni od intervencij zaradi prijave kršitve javnega reda in miru.
Zunaj naselja Semič pa je s ceste zletela 41-letna voznica z območja Ljubljane. Voznico so opazili okoli pol desete ure dopoldne, ko je nekaj časa vozila v napačni smeri po avtocesti v bližini počivališča Dul, že prej pa tudi na območju višnjegorskega klanca. Ko je zapeljala z avtoceste, se je za njo izgubila vsaka sled, dokler je niso opazili v Metliki, kako vijuga po cesti in za lokalne ceste vozi s povsem neprimerno hitrostjo. Na znake policistov se ni ustavila in z vožnjo nadaljevala proti Semiču, kjer je zletela s ceste dober kilometer pred pripravljeno policijsko blokado za prisilno ustavljanje. Voznica se v nesreči ni poškodovala. Zaradi več kršitev cestnoprometnih predpisov so ji napisali plačilni nalog. Po končanem postopku so za njo poskrbeli zdravstveni delavci.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta