(FOTO) Dan po sprejetju spornega zakona umorili eno najbolj znanih transspolnih manekenk

A.L.
20.09.2024 15:22

Policisti so sporočili, da je bila Kesaria Abramidze do smrti zabodena v svojem stanovanju.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Ena najbolj znanih transspolnih manekenk v Gruziji je bila ubita na svojem domu le dan po tem, ko je tamkajšnji parlament sprejel zakon proti LGBT osebam, poročajo tuji mediji. Gruzijski parlament je v torek sprejel predlog zakonodaje o družinskih vrednotah in zaščiti mladoletnikov, ki omejuje pravice pripadnikov skupnosti LGBTQ. Opozicijski poslanci so glasovanje bojkotirali. Zakonodajo so sicer že pred časom obsodile skupine za pravice in EU.

Policisti so sporočili, da je bila Kesaria Abramidze do smrti zabodena v svojem stanovanju v prestolnici Tbilisi. Ministrstvo za notranje zadeve je sporočilo, da preiskuje "naklepni umor, storjen s posebno okrutnostjo". 

Zaradi umora 37-letnice je bil aretiran 26-letnik, več skupin, ki se borijo za človekove pravice, pa je umor povezalo z novim zakonom proti LGBT osebam. Trdijo, da je vladna promocija tega zakona spodbudila transfobne zločine iz sovraštva, piše BBC.

Kesaria Abramidze je imela veliko sledilcev tudi na družbenih omrežjih, kjer ji je sledilo več kot pol milijona ljudi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta