(FOTO) Eksplozija v Mariboru: Raztrgalo je vrata in okna, 52-letnik v kritičnem stanju

Vesna Lovrec Zora Štok
07.11.2018 16:24

V Ulici bratov Greifov v Mariboru je popoldne odjeknila eksplozija. Policija dogodek preiskuje kot kaznivo dejane. 52-letni najemnik, ki je bil v stanovanju, je v kritičnem stanju.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast
Posledice eksplozije na naslovu Ulica bratov Greifov 18.
Igor Napast

Razsut balkon v tretjem nadstropju bloka, na dvorišču v radiu petdesetih metrov razbitine stekla, žaluzije, na parkirišču poškodovani avtomobili, pred blokom gasilske in policijske enote, ekipa nujne medicinske pomoči je oživljala človeka, iz bloka so so hiteli stanovalci - takšen je bil popoldne prizor v Ulici brtov Greifov v Mariboru, v strnjenem naselju, kjer je v bloku številka 18 odjeknila strašanska eksplozija. Eksplodiral je plin, posledice so grozljive. Dvainpedesetletni moški, najemnik stanovanja, v katerem se je zgodila katastrofa, je  v kritičnem s tanju. V Univerzitetni klinični center Maribor so poleg njega pripeljali še tri ljudi, a se je izkazalo, da se jim ni zgodilo hujšega od lažjih poškodb.

Maribor: eksplozija bombe v Ulici bratov Greifov -
Igor Napast

Našli so ga v kadi

V stanovanju v tretjem nadstropju, ki ga najema nesrečni 52-letni A.K., je počilo ob 15.24. Eksplozija, ki so jo slišali v kilometer oddaljeni osnovni šoli, je bila tako silovita, da je povzročila razdejanje po celotnem bloku. "Raztrgalo nam je vrata, okna, evakuirali so celoten objekt," so en čez drugega na prizorišču pripovedovali ljduje. Čeprav policija vzroka za katastrofo uradno ni potrdila, so stanovalci prepričani, da se je nesreča zgodila po tuji krivdi in ne zaradi tehnične napake. Sumijo, da je v ozadju stiska soseda, ki si je domnevno poskušal vzeti življenje. Iz zanesljivih virov smo izvedeli, da so poškodovanega 52-letnika našli v kopalnici v kadi.

Stanovalci pobirajo predmete, ki jih je odneslo več deset metrov stran od bloka.
Igor Napast
Igor Napast
Posledice eksplozije v Ulici bratov Greifov v Mariboru.
Igor Napast
Igor Napast
Igor Napast

Suma za samomor niso potrdili

"Območje okoli kraja eksplozije je primerno zavarovano, naše ekipe so začele z ogledom, ta poteka tako zunaj bloka, v katerem je odjeknila eksplozija, saj so poškodovani tudi bližnji objekti, kot v notranjosti. O vzroku eksplozije še ne moremo ugibati. Poškodovanih je več stanovanj, s pristojnimi službami iščemo rešitve za namestitev stanovalcev, ki ne bodo mogli prenočiti v svojih stanovanjih, nekaj pa se jih bo v svoja stanovanja lahko vrnilo že nocoj, saj so varna," je na prizorišču eksplozije  izjavil Bojan Kitel s Policijske uprave Maribor. O sumu, da je šlo za poskus samomora, pa je po njegovih besedah preuranjeno govoriti. Je pa Kitel  potrdil, da tudi preiskovalci domnevajo, da je eksplodiralo po tuji krivdi, saj je dejal, da preiskava poteka v smeri kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta