(FOTO in VIDEO) Plažo Zrće ponoči zajel velik požar, klubi obiskovalce pozivali, naj se čimprej umaknejo

Va
09.08.2022 09:02

Umikali so tudi avtomobile. Zaradi požara je bila pri Novalji na otoku Pagu zaprta cesta.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Facebook

Gasilcem je uspelo lokalizirati velik požar, ki je ponoči izbruhnil na Zrću, predvsem med mladimi in zabave željnimi turisti popularni in oblegani plaži na otoku Pagu.

Cesta Pag-Novalja je bila pri Novalji zaprta, klubi pa so obiskovalce pozvali, naj se evakuirajo ter plažo čimprej zapustijo, je poročal portal Index.hr. Gašenje je ovirala močna burja. Na terenu so bili prostovoljni gasilci iz Novalje, iz zraka jim je pomagal kanader. Zdaj na požarišču ostaja požarna straža.

Noč je bila precej dramatična. Evakuirali so obiskovalce, da bi gasilska vozila dosegla goreči borov gozd, je bilo treba umakniti tudi kakšnih 200 parkiranih avtomobilov, tu je obstajala še nevarnost, da ogenj zajame kako vozilo in še poslabša položaj.

Gasilski poveljnik Zvonimir Lončarić je, tudi iz izkušenj s požari v letih 2019 in 2020, ocenil, da je za požar kriv človeški faktor. Zadovoljen je, da ni bil nihče poškodovan in da so tudi stavbe ostale cele.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta