(FOTO in VIDEO) V nesreči turističnega avtobusa 29 mrtvih: V bližini odprli začasno mrtvašnico

A.L.
18.04.2019 08:21

Guverner Madeire Miguel Albuquerque je družinam žrtev v sredo izrazil sožalje in dejal, da je bilo med žrtvami več tujcev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Na portugalskem otoku Madeira se je zgodila nesreča avtobusa, ki je prevažal nemške turiste, umrlo je najmanj 29 ljudi, poroča BBC.  Oglasil se je tudi  župan obmorskega mesta Canico, Filipe Sousa, kjer se je nesreča zgodila. Dejal je, da je žalosten in nima besed, s katerimi bi opisal, kaj se je zgodilo. "Ne morem se soočiti s trpljenjem teh ljudi," je dejal za lokalne medije.
{twitter}https://twitter.com/Reuters/status/1118684708861292548{/twitter}
Portugalska tiskovna agencija Lusa piše, da je voznik izgubil oblast nad vozilom in zapeljal s ceste, avtobus pa se je ustavil na strehi ene od hiš. Ali gre res le za nemške turiste, za zdaj še ni znano, saj bi avtobus lahko zadel tudi mimoidoče pešce.
V nesreči je ranjenih 28 ljudi, ki so jih prepeljali v bolnišnico Fuscal. Več oseb je huje poškodovanih. Med preživelimi naj bi bila portugalski voznik avtobusa in turistični vodič. Med mrtvimi je 18 žensk in 11 moških.

Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta