(FOTO) Moški v Mariboru brutalno pretepel 34-letnico. Pričakal jo je v zasedi in poškodoval s kijem. Ženska se bori za življenje

Vesna Lovrec Vesna Lovrec
28.04.2022 15:24

Zgodilo se je na Ljubljanski ulici. Žrtvi je na pomoč priskočil občan, osumljeni 47-letnik je pobegnil, a so ga policisti že izsledili.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

V Mariboru, ob Ljubljanski ulici na Taboru, so bili ljudje danes okoli 13. ure priča brutalnemu napadu na 34-žensko. Policijske informacije so  zaradi intenzivnosti preiskave  še skope. Potem ko je o dogodku prvi poročal spletni portal Maribor24, je tiskovna predstavnica mariborske policijske uprave Anita Kovačič Čelofiga potrdila, da se je na desnem bregu reke Drave zgodil incident, v katerem je z žensko obračunal 47-letni moški. "Žrtev je hudo poškodovana in je v smrti nevarnosti," je razložila in razkrila, da so policisti napadalca kmalu po dejanju prijeli in ga odpeljali v pridržanje.

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

Vprašanje, kako dolgo bi brutalnež tolkel po ženski, če ne bi posredoval mimoidoči občan, ki je po pripovedovanju očividcev kričal na storilca in klical na pomoč. Reševalno vozilo je prispelo hitro, žensko so oskrbeli na kraju in jo odpeljali v Univerzitetni klinični center Maribor. Kot smo izvedeli neuradno, ji je storilec posebno hude poškodbe prizadejal predvsem po glavi. Na novinarsko vprašanje, ali je bilo v pretepu uporabljeno orožje, je Anita Kovačič Čelofiga odgovorila, da "top predmet." Med ljudmi na prizorišču pa se je širila informacija, da je osumljeni žensko pretepal z bejzbolskim kijem.

Andrej Petelinšek

Kdo je napadalec in kdo žrtev, policija javnosti ne sme razkriti, Kovačič Čelofigova je tako lahko potrdila le, da sta oba Mariborčana in da sta se med seboj poznala. Tudi o motivu za dejanje še ni mogla povedati nič, ljudje iz soseščine pa so glasno razmišljali o tem, da je bilo v ozadju maščevanje in ljubosumje in da napadalec 34-letnice že dalj časa ni pustil pri miru. Danes jo je opremljen z bejzbolskim kijem očitno pričakal v zasedi, saj ji je pot prekrižal na zelenici v bližini njenega doma, kjer je sprehajala psa.

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

Ali bodo kriminalisti 47-letnega Mariborčana kazensko ovadili zaradi poskusa umora, poskusa uboja ali (samo) povzročitve posebno hude telesne poškodbe, bo znano v prihodnjih dneh, kakor tudi to, ali se bo smel braniti s svobode ali bo moral za zapahe.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta