Bivšemu odrekla stike z otrokom in naročila njegov umor?

Vesna Lovrec Vesna Lovrec
26.04.2022 19:01

Na mariborskem sodišču se bosta zakonca Aljaž in Patricija Verhovnik prihodnji teden izrekla o očitku, da sta januarja sodelovala v zločinu, s katerim sta skušala s sveta spraviti bivšega parnterja obtožene.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Aljaž Verhovnik se s tožilstvom še pogaja o morebitnem priznanju krivde. Ali o priznanju razmišlja tudi njegova žena Patricija Verhovnik, danes ni bilo razkrito. 
Igor Napast

Šele nedavno je postalo uradno, kdo sta mlada zakonca, ki sta vpletena v januarski poskus umora 24-letnega moškega iz Poljčan. Podatek o tem je razkrilo Okrožno sodišče v Mariboru, ko je na razpored javno objavljenih narokov in obravnav uvrstilo poskusa umora obtožena Aljaža Verhovnika in Patricijo Verhovnik. Po zločinu, ki se je zgodil 16. januarja, je sodišče zoper oba osumljena odredilo pripor. Verhovnik je priprt v mariborskem zaporu, njegova žena pa je v hišnem priporu na svojem domu, na območju Šmarje pri Jelšah.

Predobravnavni narok je bil razpisan za danes, a ga je sodnica Danila Dobčnik Šošterič na predlog obrambe preložila na prihodnji teden. Najprej je ugodila Patriciji Verhovnik, danes pa še Aljažu Verhovniku, ki so ga pravosodni policisti  sicer privedli na sodišče, a je njegov zagovornik Igor Weindorfer sodnici razložil, da se z obtoženim na tožilstvo pogajata o morebitnem podpisu sporazuma o priznanju krivde in da zato tudi onadva prosita za preložitev. Ker tožilstvo preložitvi ni nasprotovalo, je sodnica odločila, da se bosta zakonca o krivdi izjasnila 4. maja.

Podrobnosti obtožnice danes tako niso bile predstavljene, policija pa je že januarja, nekaj dni po dogodku, o zločinu razkrila, da je 16. januarja okoli 22.30 napadalec v zasedi pričakal 24-letnega moškega in ga večkrat zabodel z nožem. Po naših podatkih je bil žrtev poskusa umora Dominik M. Storilec ga je večkrat zabodel, a mu je uspel pobegniti. Zatekel se je k staršem, ki so na pomoč poklicali policijo in reševalce. V bolnišnici se je izkazalo, da je imel srečo, saj mu storilec ni poškodoval nobenega vitalnega organa.

Stekla je preiskava in čeprav je sprva kazalo, da bo zapletena, glede na to, da oškodovanec napadalca ni prepoznal, so policisti Verhovnika prijeli že naslednji dan. Aretirali so ga celjski kriminalisti in predali mariborskim, v preiskavi pa je na dan privrela bizarna okoliščina o podrobnostih načrtovanega umora.

Storilec in žrtev se nista poznala, pa vendar je šlo za zločin iz maščevanja. Izkazalo se je namreč, da je umor 24-letnega Poljčančana naročila storilčeva 20-letna žena, ki je bila z oškodovancem v preteklosti v izvenzakonski skupnosti. Možu je priskrbela fotografije bivšega partnerja, mu povedala, kje živi in opisala njegove navade. Kaj mu je tako zamerila, da je načrtovala njegov umor, v sodni dvorani še ni bilo predstavljeno, poročali pa smo že o tem, da je bilo največje jabolko spora otrok osumljene oziroma prizadevanje njenega bivšega partnerja za priznanje očetovstva. Ob rojstvu otroka je očetovstvo tudi podpisal, kasneje pa je Patricija Verhovnik pričela zatrjevati, da on ni oče njenega otroka in mu poskušala celo onemogočiti stike z njim.

Kot smo izvedeli neuradno, med obtoženo in žrtvijo poskusa umora zdaj na sodišču poteka spor za priznanje oziroma izpodbijanje očetovstva, zaradi česar bodo v postopek vključili Inštitut za sodno medicino, ki bo izvedel test očetovstva.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta