(FOTO) Na Hrvaškem našli pogrešano športno letalo, umrli so vsi potniki

M.R.
30.05.2022 09:27

Na Hrvaškem našli letalo, ki je včeraj sredi dneva izginilo z radarjev. V njem so bile štiri osebe, vse so umrle.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Facebook/hgss

Včeraj ob 11.25 je z radarjev izginilo manjše športno letalo tipa cessna 182, ki je letelo iz Splita proti Nemčiji. V letalu so bile štiri osebe, pilot je bil švicarski državljan, dva potnika sta bila nemška državljana, eden pa hrvaški. Vsi štirje potniki so umrli, je povedal direktor civilne zaščite Damir Trut in izrekel sožalje soronikom žrtev. 

Facebook/hgss

Nemudoma je stekla iskalna akcija, v kateri so poleg policistov in pripadnikov hrvaške civilne zaščite sodelujejo tudi številni gorski reševalci. Letalo so iskali vso noč, danes pa so se jim pridružili še lovci in tudi lokalni prebivalci. Okoli 10.50 so razbitine letala našli v bližini vasi Broćanac pri Slunju. 

Najprej so razbitine letala locirali iz zraka, nato pa na kraj poslali reševalce. Danes je bilo na terenu kar okoli 400 ljudi, največ pripadnikov hrvaške gorske reševalne službe (HGSS), pa tudi gasilcev, policistov, pridružili so se jim še pripadniki civilne zaščite in celo lovci ter lokalni prebivalci. 

Del iskalcev je že končal delo, ostali pa bodo pomagali pri odstranitvi ostankov letala. 

Facebook/hgss

Helikopterja ponoči za iskanje niso uporabili, saj so bili pogoji za letenje slabi, so si pa pomagali z brezpilotnimi droni in danes tudi z dvema štirikolesnikoma. 

Facebook/hgss
Facebook/hgss
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta