(FOTO) Obrežje: V majhnem prostoru za tovor nagnetenih kar 21 migrantov, kdo jih je prevažal?

STA, M.R.
08.01.2024 13:33

V petek dopoldne so policisti na mejnem prehodu Obrežje ustavili kombi, ki ga je vozil 39-letni gruzijski državljan. V tovornem prostoru je bilo skritih 17 državljanov Sirije in štirje državljani Kitajske.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Migranti v kombiju niso imeli prezračevanja in tudi ne svetlobe.
PU Novo mesto

Na kombiju so bile nameščene madžarske registrske oznake. Policisti so ugotovili, da vseh 21 tujcev, ki so bili nagneteni v tovornem prostoru, ne izpolnjuje pogojev za vstop v Slovenijo, so danes sporočili z novomeške policijske uprave. Prostor, v katerem je bilo 21 migrantov, je dolg 2,85 in širok 1,70 metra, hkrati pa nima oken ter prezračevanja, so dodali.

"V zaprtem prostoru se niso mogli gibati, izpostavljeni so bili nevarnosti za življenje in zdravje," so sporočili. Gruzijskemu državljanu so odvzeli prostost in mu zasegli kombi. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so ga privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor. Grozi mu od 3- do 10-letna zaporna kazen.

Državljani Sirije in Kitajske so v postopku izrazili namero za mednarodno zaščito in so bili odpeljani v azilni dom. "Če storilec s temi dejanji sebi ali komu drugemu pridobi nesorazmerno premoženjsko korist ali priskrbi brezpravno delovno silo ali koga izpostavi nevarnosti za življenje ali zdravje ali taka dejanja stori kot član hudodelske združbe, se kaznuje z zaporom od treh do petnajstih let in denarno kaznijo," so še zapisali na PU Novo mesto.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta