(FOTO) Pernica: Sinu ni uspelo rešiti očeta, na katerega je padel goreči tram. Je požar povzročil adventni venček?

Zora Štok Zora Štok
09.12.2019 16:52

Policisti so danes še ugotavljali vzrok požara v hiši v Ložanah pri Pernici, v katerem je umrl 82-letni moški, njegov 44-letni sin pa se je poškodoval, ko ga je skušal rešiti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Ogenj, ki je v nedeljo okoli 13. ure zajel hišo v Ložanah 30 v bližini Pernice, je bil usoden za 82-letnega Ivana D., invalida, ki je v hiši živel skupaj s svojim 44-letnim sinom, ki je tudi skrbel zanj. Kot je povedal vodja gasilske intervencije na kraju požara, poveljnik gasilcev v občini Pesnica Jože Repa, jih je o požaru obvestil bližnji sosed pokojnega Ivana D., ki je opazil dim, ki se je valil izpod strehe. "Gasilci smo bili o požaru obveščeni ob 13.27, v šestih minutah so bili prvi gasilci s potrebno opremo na kraju požara. Izpod strehe so že švigali ognjeni zublji, kar pomeni, da je v notranjosti hiše začelo goreti že vsaj pol ure prej," je povedal izkušeni poveljnik pesniških gasilcev. Skupaj je ogenj gasilo 52 gasilcev iz okoliških prostovoljnih društev, na kraju požara je bilo osem gasilskih vozil. "Gašenje je bilo zelo zahtevno, hiša je večinoma lesena, tudi strop in ostrešje sta bila iz lesa. Zato je bilo delo gasilcev tudi nevarno, saj so deli stropa in ostrešja padali po njih. A po zaslugi dobre opreme in izkušenosti gasilcev se je intervencija končala brez poškodb. Žal pa ni bilo več pomoči moškemu, ki je ob izbruhu požara bil v hiši, in tudi objekta nam ni uspelo rešiti pred skoraj popolnim uničenjem," nam je še povedal Jože Repa.

Postelja, pred katero so našli mrtvega Ivana D.
Zora Štok
Policisti so včeraj zaključili ogled kraja požara, a vzroka še niso obelodanili. 
Andrej Petelinsek

​Kaj je bil vzrok požara?

Stanovanjska hiša, v kateri sta v skromnih razmerah živela oče in sin, je v celoti pogorela, škodo so ocenili na 30 tisoč evrov. Na kraju požara sta bila dežurna preiskovalna sodnica in okrožni državni tožilec, tudi policisti in kriminalisti so začeli ogled, da bi ugotovili vzrok požara, a so ogled prekinili, ker se je hiša v notranjosti začela podirati, občasno se je na pogorišču tudi še pojavil ogenj. Tako so delo zaključili včeraj, a o vzroku požara še ni informacij, je pa bila za pokojnega Ivana D. odrejena sodna obdukcija. Po neuradnih podatkih bi bil lahko vzrok požara adventni venček, ki je bil v sobi, v kateri sta oče in sin spala. Po pričevanju sosedov je bil Ivan D. starejši večinoma na invalidskem vozičku, saj je imel že od rojstva poškodovane noge in se je zelo težko gibal. Jože Repa je povedal, da so ga gasilci našli tik ob postelji, nanj je padel goreči tram in verjetno povzročil smrtne poškodbe. Invalidski voziček so namreč nepoškodovan našli v drugem prostoru, ki sta ga oče in sin uporabljala kot bivalni oziroma dnevni prostor, v njem so bili štedilnik, jedilna miza in druga oprema.

Ogenj je uničil vso hišo razen manjšega dela strehe.  
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta