(FOTO) Policisti pri štirih mladoletnikih našli več petard, med njimi tudi zelo nevarne za njih

STA, M.R.
20.11.2020 09:10
V torek so bežigrajski policisti štirim mladoletnikom, dva sta bila stara 14 let, en 13, najmlajši pa jih je imel vsega 11, zasegli večjo količino petard.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zasežene petarde pri mladoletnikih za Bežigradom
Pu Ljubljana

Opazili so jih, ko so pirotehniko z močnim pokom uporabljali, kljub temu, da so se tam sprehajali naključni mimoidoči. Skupno so jim zasegli 106 kosov pirotehnike, med njimi je bilo tudi 24 kosov na prvi pogled neizpravne pirotehnike, iz katere se je vsipal smodnik. Ta bi lahko otrokom povzročil hude opekline. 

Pu Ljubljana

Mladoletniki so tudi s tal pobirali petarde, ki so "zatajile", misleč, da ni povzročen vžig, kar je lahko skrajno nevarno. 

Pu Ljubljana

Zoper oba 14-letnika bodo izdali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče, so danes sporočili s PU Ljubljana.

Pu Ljubljana

Ob tem pa opozarjajo, da nepremišljena, neprevidna in objestna uporaba pirotehničnih izdelkov pogosto povzroči telesne poškodbe (opekline, raztrganine rok, poškodbe oči​ itd.), moti živali ter onesnažuje okolje. "Otroci in mladoletniki radi eksperimentirajo, preizkušajo svoje sposobnosti in pogum. S spreminjanjem pirotehničnega izdelka in nepazljivo uporabo se bistveno poveča možnost poškodb," dodajajo in še poudarjajo, da lahko z lastno "iznajdljivostjo" dosežejo, da nedolžen izdelek postane nevaren. Starše pozivajo, naj jim ne dovolijo takšne "inovativnosti", saj so posledice lahko usodne.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta