(FOTO) V Preboldu pri Celju otrok ostal zaprt v razgretem osebnem vozilu in kljub hitri pomoči umrl

A.L., STA
20.06.2023 14:59

Po dodatne informacije smo se obrnili tudi na Policijsko upravo Celje. Po naših informacijah otrok še ni dopolnil dveh let starosti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

V Sv. Lovrencu v občini Prebold je nekaj pred 13. uro otrok ostal zaprt v osebnem vozilu na soncu. Kljub hitremu posredovanju mimoidočega, nudenju prve pomoči ter pomoči prostovoljnih gasilcev iz Prebolda in Sv. Lovrenca ter aktiviranju helikopterja Slovenske vojske iz Maribora je otrok umrl na kraju dogodka, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Igor Napast

Gre za prvi primer v Sloveniji, da bi otrok umrl v razgretem vozilu.

Kot so popoldne sporočili s Policijske uprave Celje, so bili danes okoli 13. ure obveščeni, da so v osebnem vozilu, parkiranem pred stanovanjsko hišo na območju policijske postaje Žalec, našli mrtvega otroka. Kriminalisti sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje še opravljajo ogled kraja dejanja ter zbirajo vsa potrebna obvestila. Preiskava poteka v smeri suma storitve kaznivega dejanja povzročitev smrti iz malomarnosti.

Tragedija v Sv. Lovrencu: V razgretem avtu umrl še ne dve leti star otrok, gre za prvi tovrstni primer pri nas

Policisti znova opozarjajo vse, naj v vročih poletnih dneh v zaprtih vozilih nikoli nikogar ne puščajo, tudi če vozilo zapustijo le za čisto kratek čas. Notranjost vozila se ob visokih zunanjih temperaturah izredno hitro segreje in vsako zadrževanje v  zaprtem vozilu je kaj hitro lahko usodno.

Igor Napast

Preboldski župan Marko Repnik je za STA povedal, da so občani Prebolda vsekakor šokirani nad tragičnim dogodkom, ki se je danes zgodil v njihovi občini.

"Žalostno je, da neodgovornost staršev, torej odraslih ljudi, najbolj ogroža otroke. Starši, ki bi morali otroke zaščititi za vsako ceno, jim z neodgovornimi dejanji škodujejo. Tokrat na veliko žalost celo tragično. Streznimo se in pričnimo svoja dejanja izvajati odraslo," je še dejal Repnik.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta