Gasilce iz Gornje Radgone obvestil o hudi nesreči, ki se je izkazala za lažno

A.L.
04.09.2019 12:12

"14 gasilk in gasilcev (tudi reševalci NMP Gornja Radgona) je danes spet postavilo življenje drugega pred svoje."

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Na družbenem omrežju Facebook je zaokrožila objava prostovoljnih gasilcev iz Gornje Radgone, ki so se razpisali o dogodku, za kakršne si želijo, da bi jih bilo čim manj. Kot so zapisali, jih je klicatelj obvestil, da naj bi oseba padla v "hruško" za mešanje betona, ki naj bi bila v času padca v obratovanju.
Na kraj domnevne nesreče so napotili tri vozila, v katerih je bilo štirinajst gasilcev. "Na poti tja ti gredo, seveda, po glavi različni scenariji. Tudi tisti z najhujšimi posledicami. Ob prihodu na kraj smo ugotovili, da je bila prijava lažna," so zapisali. "14 gasilk in gasilcev (tudi reševalci NMP Gornja Radgona) je danes spet postavilo življenje drugega pred svoje ... pomagati sočloveku. A kaj, ko se to nekomu zdi 'smešno'," so dodali.
{facebookpost}https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=909130169449767&id=153875931641865{/facebookpost}
Objava prostovoljnih gasilcev je razjezila in hkrati razžalostila številne uporabnike družbenega omrežja. "Ni lepo se norčevati iz gasilcev, ki nam mnogokrat rešujejo življenja, medtem ko so lahko tudi sami ogroženi. Pa ne razmišljajo o sebi, vedno rešujejo. Take stvari so res žalostne, da si jih ljudje tako privoščijo," je zapisala ena od komentatork. "Srčno upam, da bodo pristojni izsledili klicatelja in mu izdali račun za 'intervencijo' ter ga mogoče še kaznovali ... Ker je s tem ogrožal življenja drugih, ki bi mogoče potrebovali vašo pomoč v tem času," pa je zapisal drug uporabnik.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta