Glavnega akterja iz letošnje afere o zavarovalniški goljufiji z odrezano roko sumijo umora

Damijana Žišt Damijana Žišt
19.04.2019 20:58

Po štirih letih policija zbrala dokaze o umoru: Sebastiena Abramova celjski kriminalisti sumijo, da je pred štirimi leti naklepno vzel življenje svojemu tedanjemu dekletu Sari Veber iz okolice Žalca. Grozi mu kazen 30 let zapora.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V stanovanjski hiši družine Veber v Pernovem pri Žalcu je pred štirimi leti pod streli iz polavtomatske vojaške puške Sebastiena Abramova umrla komaj 24-letna Sara Veber.
Gordana POSSNIG

Kriminalisti celjske policijske uprave so po naših neuradnih podatkih zaradi umora 24-letne Sare Veber iz zaselka Pernovo pri Žalcu, ki se je zgodil 15. marca 2015, spisali kazensko ovadbo zoper 29-letnega Ljubljančan Sebastiena Abramova, prej Sebastjana Colariča, glavnega akterja v aferi o zavarovalniški goljufiji z odrezano roko. Vodja celjskega tožilstva Ivan Žaberl je za Večer pojasnil, da jih ovadba še ni dosegla, so jih pa iz Policijske uprave Celje obvestili, da jo bodo prejeli v prihodnjih dneh.
Abramov je od 8. marca v priporu v Ljubljani zaradi suma zavarovalniške goljufije. V priporu v ženskem zaporu na Igu pa je njegovo dekle, 21-letna Julija Adlešič iz Ljubljane, ki si je po podatkih policije in tožilstva z namenom, da bi si skupaj z Abramovim in njegovimi starši z goljufijo pridobili visoke denarne odškodnine, 4. januarja letos na Velikem Osolniku v Velikih Laščah odrezala levo roko nad zapestjem. V to goljufijo naj bi bila vpletena tudi Abramova starša, 58-letna Tinka Huskić Colarič in 65-letni Gorazd Colarič. Osumljeni so namreč le mesec dni pred dogodkom pri petih zavarovalnicah sklenili zavarovalne police in dogodek skušali prikazati kot nesrečo, da bi dobili odškodnine. Zadeva je trenutno v fazi sodne preiskave na ljubljanskem okrožnem sodišču.

Niso verjeli, da gre za nesrečo

Kakšna je vsebina kazenske ovadbe, ki so jo zoper Abramova spisali celjski kriminalisti zaradi umora, uradno nismo uspeli izvedeti. Se pa postavlja vprašanje, zakaj so kriminalisti potrebovali kar štiri leta, da so Abramovu pripisali umor tedanjega dekleta. Po tragičnem dogodku, ko je tedaj Sebastjan Colarič kriminalistom povedal, da je čistil puško, ki se je sprožila, naboj pa je zadel njegovo dekle, ki je bila v dnevni sobi skupaj z njim, so kriminalisti sicer takoj posumili, da ni šlo za nesrečo, kot je dogodek skušal prikazati osumljeni. Celjski kriminalisti so tedaj začeli preiskavo nenaklepnega kaznivega dejanja, ker pa je ves čas obstajal sum, da gre za naklepno povzročitev smrti, je kriminalistična preiskava še vedno potekala. Kot kaže, so zdaj zbrali dovolj dokazov, da so ga kazensko ovadili zaradi umora.
Celjski kriminalisti so smrt Sare Veber še bolj intenzivno preiskovali po tem, ko je sredi marca letos prišla na dan zgodba Abramova in njegovega dekleta z odrezano roko. Tudi Sara Veber je bila zavarovana za primer nezgode in smrti za nekaj sto tisoč evrov. Zavarovalne police so bile sklenjene zgolj tri mesece pred njeno smrtjo. Upravičenka do odškodnin naj bi bila mati umrle. Nekaj zavarovalnic je odškodnino izplačalo, ena od njih pa je ni izplačala, saj zavarovalnica pravici do odškodnine za zdaj nasprotuje.

Domnevno sodelovanje s kriminalnim podzemljem

Po naših podatkih so celjski kriminalisti v ljubljanskem priporu v zvezi s sumom, da je Abramov umoril svoje dekle Saro Veber, osumljenca obiskali najmanj dvakrat, zadnjič minulo sredo. Pred kriminalisti se Abramov ni zagovarjal, z njim pa naj bi se bili pogovarjali, da ga sumijo kaznivega dejanja umora, ki naj bi ga bil storil na zahrbten način, iz nizkotnih nagibov in iz koristoljublja. Kaj so zapisali kriminalisti v kazensko ovadbo zoper Abramova, ni znano. Smo pa prišli do nekaterih podatkov, kaj naj bi bilo vodilo osumljenega, da naj bi bil ustrelil svoje dekle s pol avtomatsko vojaško puško, za katero je sicer imel dovoljenje.
Celjski kriminalisti so v omenjen primer vložili veliko naporov, Abramova oziroma Colariča so po tragediji v Žalcu preverjali tudi pri drugih evropskih policijah in Interpolu. Po naših podatkih so prišli do zanimivih podatkov, ki naj bi bili Colariča povezovali z določenim delom slovenskega kriminalnega podzemlja, za katere naj bi bil domnevno opravljal določene posle s tujino. Iz njegovih elektronskih naprav, predvsem telefona oziroma sms sporočil menda izhaja, da se je s svojim dekletom večkrat sprl zaradi svoje domnevne nelegalne dejavnosti. Dekle naj bi ga bilo večkrat prosilo, naj s tem preneha - ali pa ga bo prijavilo policiji. Ali so bili prav omenjeni domnevni spori motiv, da je obtoženi domnevno namerno ustrelil svoje dekle, da bi jo utišal, in dogodek prikazal kot nesrečo, uradno ni znano. Bi pa lahko nakazovalo na kvalifikacijo umora iz nizkotnih nagibov in na zahrbten način.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta