Grožnje z bombo v Mariboru, Celju in Ljubljani. Moški je grozil celo s samomorom

Le.V.
13.01.2023 17:23

Policisti eksplozivnih teles v trgovskih centrih niso našli, možakarja, ki je grozil s samomorom, pa so predali reševalcem, ki so ga hospitalizirali.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pred celjskim trgovskim centrom je možakar grozil, da bo storil samomor. 
Bralec

Policisti so danes popoldan prijeli prijavo, da sta v nakupovalnem centru City Center in Planet Tuš v Celju nastavljeni eksplozivni sredstvi. Prejeli so tudi klic občana, ki je grozil, da bo pred vrati enega od omenjenih centrov storil samomor.

Ker je obstajal sum, da sta dogodka povezana, so iz obeh nakupovalnih centrov preventivno evakuirali obiskovalce in zaposlene in zaradi zagotovitve varnosti vseh v centru, pa tudi stanovalcev sosednjih zgradb, pregledali prostore in okolico obeh centrov. 

Eksplozivnih teles policisti niso našli, občana, ki je grozil s samomorom, pa so izsledili in ga predali reševalcem, ki so moškega nato odpeljali v zdravstveno ustanovo. 

V Mariboru in Ljubljani grožnjo dobili po elektronski pošti

Kmalu po poročanju celjske policijske uprave je novico o grožnji z eksplozivnim sredstvom delila tudi tiskovna predstavnica mariborske policijske uprave. Sporočila je, da so tudi v Mariboru danes popoldan prejeli prijavo o nastavljenem eksplozivnem sredstvu v dveh nakupovalnih centrih. Pošiljatelj je zagrozil po elektronski pošti, na kar so policisti nemudoma reagirali in pričeli z izvedbo nujnih ukrepov za zagotavljanje življenja in zdravja ljudi. 

Prav enako delo so popoldne imeli tudi v Ljubljani. Na PU Ljubljana so po elektronski pošti prejeli obvestilo o potencialno nevarnih predmetih v dveh nakupovalnih središčih.

V sodelovanju z gospodarskimi subjekti in varnostnimi službami so izvedli prve nujne ukrepe za zagotavljanje varnosti življenja in zdravja ljudi ter varnosti premoženja. Doslej policisti niso našli nevarnih ali sumljivih predmetov in nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo

Po naših podatkih se je grožnja z eksplozivnim sredstvom v Mariboru nanašala na trgovske centra Mercator in Europark, kjer pa evakuacija drugače kot v Celju ni bila izvedena. Policisti so opravili pregled prostorov in okolice, prav tako razgovore z varnostno službo in zaposlenimi, nevarnih predmetov pa v trgovskih centrih niso našli, zato s preverjanjem vseh okoliščin še nadaljujejo. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta