Intervju Možina-Radonjić: "Čista izmišljotina in popolna neresnica je, da me ni zanimalo, kdo je ubil mojega moža"

Blaž Petkovič Blaž Petkovič
25.03.2020 11:01

RTV Slovenija bi morala objaviti popravek Jamnikove vdove.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sodnik Zvjezdan Radonjić in Milko Novič na terenu ob rekonstukciji v času sojenja. 
Bojan Velikonja/Dnevnik

Sodnica na ljubljanskem okrajnem sodišču Katarina Kumar je nepravnomočno odločila, da mora Radiotelevizija Slovenija objaviti popravek žene pokojnega Janka Jamnika, ki se nanaša na oddajo Intervju, v kateri je novinar Jože Možina gostil sodnika Zvjezdana Radonjića. Kot je znano, je slednji v ponovljenem sojenju Milka Noviča, ki mu tožilstvo očita umor nekdanjega direktorja Kemijskega inštituta, oprostil.
Televizija Slovenija je omenjeni intervju predvajala oktobra lani. Kot so tedaj zapisali v napovedniku oddaje, je Radonjić "odkrito spregovoril o svojem videnju pritiskov, ki so se nanj vršili v zadevi Novič". A je ob tem izpostavil tudi stvari, ki so močno zmotile Jamnikovo vdovo Tatjano Skubic, zaradi česar je od javnega servisa zahtevala objavo popravka. Vendar neuspešno. Zato je vložila tožbo na ljubljansko okrajno sodišče.
"Čista izmišljotina in popolna neresnica je, da me ni zanimalo, kdo je ubil mojega moža. Vedno sem si prizadevala, da bi šel za zapahe pravi morilec mojega moža. Da je temu tako, izhaja iz dejstva, da sem preko pooblaščenca predlagala, da naj se od Googla pridobijo GPS podatki o lokaciji dr. Novičevega mobilnega aparata, čemur pa je njegov zagovornik nasprotoval. S temi podatki bi se lahko dr. Noviča ali razbremenilo ali pa dodatno obremenilo, vendar pa ocenjujem, da sodnik Radonjić teh podatkov ni želel pridobiti," je med drugim v popravku zapisala žena pokojnega Jamnika. In nadalje: "Neresnica je, da je bilo najdeno le 7 značilnih delcev streljanja na dr. Novičevi roki in 5 na laseh. Na jakni dr. Noviča je bilo najdenih kar 222 delcev in prav vsi so skladni s streljanjem na mojega pokojnega moža. /…/ Količina in sestava delcev, najdenih na dr. Noviču ter način izvršitve umora in ostali dokazi tako kažejo, da je storilec ravno dr. Novič, kot mu je slednje očitala obtožnica." Tatjana Skubic v popravku med drugim omenja še, da je "sodnik Radonjić tudi zavajal javnost, ko je govoril o pritiskih nanj".

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta