Iz narasle reke pogumno izvlekel najstnico in ji rešil življenje

M.R.
23.04.2019 13:43

Po poročanju hrvaškega časopisa Jutarnji list je včeraj popoldne 37-letni domačin preprečil katastrofo, ki bi se lahko končala z utopitvijo mlade najstnice. Josip Crljen je namreč skočil v reko in iz nje potegnil dekle, staro med 12 in 13 let ter ji tako rešil življenje, saj ni znala plavati.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Dogajalo se je na reki Ruda na območju Gaz, severovzhodno od Splita. "Pritekel je en mali in vpil: 'Neka mala se utaplja!' Takoj sem pritekel do reke, ko pa sem videl deklico, mi je v glavi šinilo, da se je na tem mestu utopilo že več otrok. In sem skočil. Bila je že prebledela in se je utapljala, prijel sem jo za lase in jo potegnil," opisuje Crljen. Ob tem dodaja, da na tem mestu zaradi številnih vrtincev ni lahko plavati. 
Neverjetno se mu zdi, da nihče izmed 150 udeležencev tamkajšnjega slavja ni skočil za njo. "Jaz sem se večkrat kopal tu pod mostom, vem, kako ravnati v vrtincih. Potrebno se je sprostiti, ker bolj kot se upiraš, bolj te vleče navzdol," opisuje dramatične razmere Crljen. Ko je izvlekel dekle, so ljudje iz reke potegnili še njega. 
Crljen je povedal, da sta dekletu pomagali zdravnici.
{facebookpost}https://www.facebook.com/torcidaruda/posts/2224009714309407{/facebookpost}
{facebookpost}https://www.facebook.com/torcidaruda/posts/2224452874265091{/facebookpost}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta