Izola: 19-letnik sledil več kot desetim ženskam, jim za spolnost ponujal denar in se jih dotikal

A.L.
10.10.2024 11:13

Na podlagi obvestila občanke so 7. oktobra zvečer izsledili in prijeli storilca spolnih nadlegovanj.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Primorske Novice

Od 2. do 7. oktobra se je na izolski policijski postaji zglasilo več oškodovank, skupaj so prejeli enajst prijav, ki so naznanile, da jih je mlajši moški tako v dnevnem kot v nočnem času na območju centra Izole zasledoval. Nagovarjal jih je k spolnim uslugam in jim za to ponujal denar. Kljub njihovi odločni zavrnitvi jih je s silo prijemal ali poskušal prijemati za intimne predele. Po storjenih dejanjih in grožnjah oškodovank, da bodo poklicale policijo, je s kraja pobegnil.

Policisti so v sodelovanju s kriminalisti sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Koper nemudoma pričeli z intenzivno preiskavo. Na podlagi obvestila občanke so 7. oktobra zvečer izsledili in prijeli storilca spolnih nadlegovanj na območju Izole.

Storilcu, 19-letnemu državljanu Kosova, so odvzeli prostost zaradi utemeljenega suma storitve več kaznivih dejanj spolnega nasilja, za katera je predpisana kazen zapora do 5 let. Po opravljenih nujnih preiskovalnih dejanjih je bil priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj včeraj odredil pripor.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta