Klical policiste, da je zagorela jadrnica, sam pa da je hudo opečen, policisti našli vinjenega Ljubljančana

A.L.
27.02.2020 09:00

"Opozarjamo, da sta telefonski številki za klic v sili 112 in intervencijska številka policije 113 namenjeni primerom, v katerih ljudje nujno potrebujejo pomoč," opozarjajo policisti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Ob 0.55 so policisti prejeli klic moškega, ki je prijavil požar na jadrnici in hkrati sporočil, da je opečen. Obalni policisti so takoj odšli na kraj in ugotovili, da na kraju ni požara, tam se je nahajal zgolj močno vinjen 39-letni moški iz Ljubljane. Policisti so ugotovili, da je moški poleg policije večkrat klical na pomoč tudi na interventno številko 112, zato zoper moškega sledi ustrezen ukrep.
"Opozarjamo, da sta telefonski številki za klic v sili 112 in intervencijska številka policije 113 namenjeni primerom, v katerih ljudje nujno potrebujejo pomoč. Vsak nepotreben ali celo lažen klic lahko zaseda interventno linijo osebi, ki v tistem trenutku morda nujno potrebuje pomoč, pa je ne more dobiti. Policija v primeru zlorabe instituta klica v sili ukrepa v skladu z veljavno zakonodajo. V primeru zlorab gre lahko za kaznivo dejanje zlorabe znamenj za pomoč in za nevarnost ali za prekršek," pa sporočajo policisti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta