Konj zaradi glasnega ognjemeta pobegnil in po 14 urah poginil na pašniku

A.L.
08.11.2018 10:37

Konj je bil zaradi glasnega poka prestrašen.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Solo je poginil zaradi ognjemeta. 
Facebook

Britanka Fiona Hohmann je na spletu delila fotografijo njenega poginulega konja. S fotografijo je želela ljudi opozoriti, naj ne spuščajo petard in ognjemetov, ki močno prestrašijo živali. Še več. Pok lahko pri živalih povzroči celo smrt. Prav to je doživela 57-letna Britanka, ki je pred dnevi zaradi glasnega ognjemeta ostala brez konja, ki ga je poimenovala Solo.
{facebookpost}https://www.facebook.com/julia.antenbring/posts/10161528012910497{/facebookpost}
Hohmannova je imela Sola v lasti dobrih pet let. Vse do tragedije, ki se je zgodila pred kratkim. V nedeljo zjutraj jo je klical sosed in ji sporočil, da je našel njenega konja, ki se zvija v hudih bolečinah. "Vedela sem, da umira. Bilo je srce parajoče," je povedala 57-letna Fiona Hohmann, ki ostro nasprotuje ognjemetom. Povedala je, da ne želi ljudem kvariti veselja in razume, da ognjemete spuščajo ob posebnih priložnostih, kot so to pri Britancih denimo kresovi. A prepričana je, da bi se ognjemeti morali zaključiti tudi s tednom, ko se zaključijo kresovi.
{facebookpost}https://www.facebook.com/HawkesBayToday/posts/2109691209075452{/facebookpost}
"Na dan kresa sem ostala s Solom. Zaprla sem ograjo in z njim čakala do polnoči, da bi ga pomirila. Vem, kako močno se boji ognjemeta," je povedala 57-letnica. Naslednji dan je bil Solo sam, ognjemeti pa so se nadaljevali. Zaradi močnega strahu je konj pobegnil. Ob prihodu veterinarja so lastnico obvestili, da ga je najbolje usmrtiti, saj naj bi sicer umrl v manj kot uri.
Veterinar je povedal, da si je konj zaradi panike poškodoval črevesje, v bolečinah pa naj bi sam trpel dolgih štirinajst ur.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta