Korupcija: Vodja mariborske poslovalnice Lon k preiskovalnemu sodniku

Preostale pridržane je policija izpustila. Osumljena je trinajsterica, očita se ji 11 kaznivih dejanj neupravičenega sprejemanja in dajanja daril.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Policisti so končali s preiskavami in zaslišanji.
Sašo Bizjak

"Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada so včeraj opravili vse načrtovane hišne preiskave in zaslišanja. V pridržanju je ostala ena osumljena oseba, ki jo bodo preiskovalci danes še zaslišali. Sicer pa pregledujejo zasežene predmete in zbirajo dodatna obvestila. V poznih popoldanskih urah bo ena oseba s kazensko ovadbo privedena k dežurnemu preiskovalnemu sodniku mariborskega okrožnega sodišča," so nam pojasnili na Generalni policijski upravi v zvezi z včeraj opravljenimi hišnimi preiskavami, povezani z bančno kriminaliteto. Po naših neuradnih, a zanesljivih podatkih, je v pridržanju vodja mariborske poslovalnice Lon Matjaž Majcan
Kot smo poročali, so se preiskovalci NPU usmerili na korupcijo v bančništvu, osrednja lika zgodbe pa naj bi bila vodja mariborske poslovalnice Lon Matjaž Majcan ter notar Gorazd Šifrer. Preiskovalci so z uporabo klasičnih policijskih metod in tudi prikritih preiskovalnih ukrepov ugotovili, da so bančniki kot protiuslugo za pridobitev posla zahtevali nedovoljeno denarno nagrado v določenem deležu posameznega posla. "Pri tem so od strank zahtevali od 2000 do 170.000 evrov," je včeraj povedal direktor NPU Darko Majhenič in še, da policija v okviru preiskave obravnava "pet bančnih osumljencev dveh bank - ene s sedežem v Mariboru in druge s sedežem v Kranju, vendar iz poslovalnice na območju Maribora". V večini primerov je šlo za odobravanje posojil za nakup nepremičnin, v dveh primerih pa za prestrukturiranje oziroma reprogramiranje finančnih obveznosti dveh gospodarskih družb.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta