Maribor: Napadel ženo, nato še policistoma brizgnil varekino v oči

ČK
17.07.2020 11:50

Mariborski policisti so morali včeraj v intervencijo v blokovsko naselje na Pobrežju. Osemedesetletnik je udaril ženo, se zaklenil v stanovanje in grozil, da bo vse ubil in nato še sebe. Policista sta se po gasilski lestvi povzpela na njegov bakon, tam je napadel še njiju. Osumljenca sta uniformiranca vklenila, odpeljali so ga na psihiatrijo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Mariborske policiste so v četrtek popoldan poklicali na pomoč zaradi kršenja javnega reda in miru, ki ga je v blokovskem naselju na Pobrežju povzroča 80-letni moški. Z nekim predmetom, ki ga policisti še niso našli, je po glavi poškodoval svojo deset let starejšo ženo. Oškodovanki je na pomoč priskočila stanovalka bloka, osumljeni 80-letnik pa se je zaklenil v stanovanje. Policijski patrulji ni hotel odpreti vrat. "Ves čas je vpil, da bo vse pobil in nato še sebe," je dogajanje povzel tiskovni predstavnik mariborske policijske uprave Miran Šadl. Policisti so na kraj poklicali gasilce, da bi s tehničnim posegom odprli vrata, nakar so ugotovili, da bi ta postopek trajal predolgo, saj so bila vrata protivlomna. Zaradi groženj, ki jih je izrekal osumljeni, sta policista ocenila, da je potrebno nemudoma ukrepati, da ne bi osumljeni česa naredil samemu sebi. Vzpela sta se po gasilski lestvi na balkon do stanovanja, tam pa ju je 80-letnik presenetil in oba polil z jedko tekočino, ki je policistoma brizgnila v oči in pričela razjedati uniformo. Možakar je bil pripravljen še za nadaljnji napad, v rokah je držal tudi kladivo, vendar sta uniformiranca 80-letnika kljub ostri bolečini, ki jima jo je povzročil, na balkonu obvladala in ga vklenila.
Kaj je bila jedka tekočina, ki je uniformirancema brizgnila v oči, policija ni razkrila, neuradno pa smo izvedeli, da sta imela policista strašansko srečo, da so bili v tistem trenutku na kraju tudi reševalci. Osemdesetletnik je namreč policista polil z varekino, ki bi jima lahko hudo poškodovala oči, a je medicinska ekipa s hitro reakcijo na kraju (izpiranjem in nevtraliziranjem) preprečila najhujše. En policist je moral zaradi poškodbe na bolniško, poškodovano 90-letno ženo osumljenca so reševalci odpeljali na zdravljenje v Univerzitetni klinični center Maribor, osumljenca, ki se mu je očitno nekaj premaknilo v glavi, pa so po naših podatkih prepeljali na forenzično enoto mariborske psihiatrije. Policisti ga bodo ovadili zaradi nasilja v družini, povzročitve lahke telesne poškodbe in napada na uradno osebo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta