Mati umrlega otroka in njen partner ostajata v sodnem pridržanju. Kaj so policisti ugotovili o torkovi smrti pri Preboldu?

Elizabeta Planinšič Elizabeta Planinšič
22.06.2023 11:26

Kako dolgo je bil otrok v avtu in kaj se je zgodilo, da je v avtu sploh bil, policisti ne povedo. Razkrili pa so, katera kazniva dejanja očitajo osumljencema. Preiskovalna sodnica naj bi ju zaslišala jutri

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Policisti o podrobnostih dogodka izdajajo le malo informacij.
Igor Napast

Povzročitev smrti iz malomarnosti, zanemarjanje mladoletne osebe in surovo ravnanje ter promet z mamili so kazniva dejanja, ki jih bodo policisti zapisali v kazensko ovadbo in še danes k preiskovalnemu sodniku celjskega sodišča privedli 35-letno mamo otroka, ki je v torek umrl v razgretem avtomobilu v Sv. Lovrencu pri Preboldu, ter njenega 38-letnega partnerja.

V popoldanskih urah so policisti napoved izpolnili. Preiskovalna sodnica je odredila zoper ovadena 48-urno sodno pridržanje, zaslišana pa naj bi bila mati umrlega otroka in njen partner jutri. 

Pomočnik vodje sektorja kriminalistične policije Policijske uprave (PU) Celje Aleš Slapnik je ponovil, da so obema osebama odvzeli prostost že v torek v popoldanskih urah, potem ko so bili obveščeni, da je bil v avtu, parkiranem pred stanovanjsko hišo, najden mrtev otrok. Policisti o starosti otroka ne dajejo informacij, po naših podatkih pa naj bi bil fantek star manj kot dve leti.

Zasegli prepovedane droge

"Včeraj smo na njunem naslovu bivanja ter tudi na drugih lokacijah opravili hišne preiskave, z nekaterimi nadaljujemo še danes. Pri do sedaj opravljenih hišnih preiskavah smo našli in zasegli prepovedane droge," je pojasnil Slapnik. Ponovil je, da so oba v preteklosti policisti že obravnavali - enega zaradi več kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete ter tudi kaznivih dejanj z elementi nasilja, drugega zaradi suma storitve premoženjskega kaznivega dejanja.

Kako je otrok prišel v avto?

"V torek okoli 13. ure smo bili obveščeni, da reševalci reanimirajo otroka. Po prvih ogledih smo ugotovili, da obstaja sum za povzročitev smrti iz malomarnosti. Ugotovili smo, da je otrok umrl zaradi dolgotrajne izpostavljenosti vročini," je Slapnik na kratko povzel torkovo dogajanje. Kako je otrok prišel v avto, ali se je morebiti sam zaklenil vanj ali pa sta ga odrasla pustila spati v avtu, ker so se od kod vrnili, Slapnik ne razkriva. Kot tudi ne, kako dolgo je bil otrok v avtu, češ da bodo rezultate sodne obdukcije poslali na tožilstvo. Na vprašanje, ali sta bila mati in njen partner usodnega dne pod vplivom substanc, je Slapnik odgovoril, da bo to pokazala analiza telesnih tekočin, ki so jima bile odvzete ob pridržanju.

Osumljenima grozi za povzročitev smrti iz malomarnosti do pet let zapora, zaradi zanemarjanja mladoletne osebe do tri leta, kakšna kazen pa grozi zaradi prepovedanih snovi, bo znano kasneje, po končani preiskavi. Torej ali gre za preprodajo mamil ali "zgolj" za omogočanje uživanja prepovedanih substanc. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta