Med begom poskušal povoziti policista

ČK
13.01.2020 16:02

Devetintridesetletni moški je sinoči dodobra zaposlil ljutomerske policisti. Ignoriral je njihovo signaliziranje, naj ustavi v prometu in z divjo vožnjo ogrožal tudi druge v prometu. Policisti so ga naposled našli pijanega v gostilni.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Večer

Ljutomerske policiste je včeraj zvečer dodobra zaposlil 39-letni moški, ki je pijan najprej kršil cestno prometne predpise, nato pa še hotel povoziti policista. Pričelo se je nekaj po 20. uri, ko ga je policijska patrulja na relaciji Veščica - Stročja vas hotela kontrolirati v prometu. Namesto da bi ustavil avtomobil, je pritisnil na plin in peljal naprej. Ker je ignoriral signaliziranje policistov, naj ustavi, ga je patrulja prisilno ustavila, in sicer tako, da mu je s službenim vozilom zablokirala pot. Vendar ko je policist stopil iz vozila, je 39-letnik peljal direktno vanj in s tem uniformiranca prisilil, da je odskočil. Kršitelj je nato policijsko vozilo obvozil in po nasprotnem voznem pasu oddirjal naprej. Ko so policisti avtomobil našli v Ljutomeru, 39-letnika ni bilo v njem, zato so avto zasegli, njega pa iskali naprej. Izsledili so ga okoli polnoči, v gostilni v Ljutomeru, in mu odvzeli prostost. Preizkusili so ga z alkotestom, ki je pokazal, da je imel v organizmu več kot promil alkohohola. Poleg tega so moškemu zasegli tudi rjavo rastlinsko snov, ki so jo zasegli in poslali v analizo. Moški je moral v policijsko pridržanje do streznitve. Zaradi cele vrste prekrškov bodo policisti zoper njega podali obdolžilni predlog na sodišče. Ker je zapeljal proti policistu in ga s tem oviral pri njegovem delu, mu grozi še kazenska ovadba zaradi preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta