Mladoletniki vzeli ključe neregistriranega avtomobila: S polno hitrostjo so se zaleteli v steber, iz gorečega vozila jih je rešil mlad par

Miha Raičevič
27.09.2021 15:22
V hrvaškem naselju Rupotine, blizu kraja Solin pri Splitu, se je zgodila hujša prometna nesreča, v kateri je bilo ranjenih pet mladoletnikov. Štirje so stari 16 let, eden pa 14 let.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Peterica mladoletnikov se je vozila z vozilom renault megane. Ob 0.20 so se zaleteli v steber luči, nato pa je vozilo zagorelo in popolnoma pogorelo. Vozil je 16-letnik, ki je, kot poroča portal 24sata, doma vzel ključe neregistriranega vozila, ko je oče spal.

Štirje mladoletniki so bili huje poškodovani, a k sreči nihče ni v smrtni nevarnosti. Vse poškodbe so posledica trčenja, gre pa za zlome in poškodbe kosti, eden izmed njih ima tudi lažjo krvavitev možganov. Peti mladoletnik pa jo je po prvih podatkih odnesel z lažjimi poškodbami. 

Vzrok za nesrečo je bila neprilagojena hitrost. Peterica je vozila po klancu navzdol po ulici, kjer je hitrost omejena na 30 kilometrov na uro, sami pa so se vozili večkrat hitreje, še poroča omenjeni portal. 

Detalji nesreće kod Solina 👇

Objavil/a 24sata dne Ponedeljek, 27. september 2021

Najprej so uspeli speljati levi oster zavoj, nato pa je sledila krajša ravnina in blagi desni zavoj. Neizkušeni voznik je izgubil nadzor nad vozilom in se s polno hitrostjo zaletel v steber. Na cesti namreč ni nobenih sledi zaviranja. Avtomobil je zaradi hudega trčenja popolnoma uničen, mladoletniki pa so se uspeli iz njega rešiti, še preden se je ogenj razširil na celotno vozilo.

Kmalu za tem se je ogenj razširil tudi na steber za razsvetljavo in bližnja borova drevesa. Lokalni gasilci so sicer v pol ure požar spravili pod nadzor, kljub temu pa je pogorelo kar 400 kvadratnih metrov. 

"Ko bi le vedeli, kako tukaj po cesti divjajo avtomobili, motoristi in kolesarji," je za 24sata povedal stanovalec ulice, ki je še dejal, da mladoletniki sicer niso divjaki ali barabe. "Oni so spodobni fantje, zakaj pa so se usedli v avto, pa je zdaj težko komentirati. Mladost norost. Bogu hvala, da so vsi živi in upam, da bo to za njih dobra lekcija," je menil.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta