Moški s palico hudo pretepel dva mladoletna Roma in vpil: "Vi ne sodite sem"

A.L.
07.03.2019 10:14

Eden od poškodovanih dečkov je po napadu poklical očeta druge žrtve in povedal, kaj se je zgodilo. Trenutno sta obe žrtvi na zdravljenju v bolnišnici.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nataša Juhnov

Hrvaški mediji poročajo o napadu, ki se je včeraj popoldne zgodil v Zagrebu. Moški srednjih naj bi s palico hudo pretepel 13- in 14-letna Roma. Oba sta na zdravljenju v bolnišnici, poroča hrvaški portal Index. "Policija je okoli 17.30 prejela poročilo, da je nekdo fizično napadel dve mlajši osebi. Eno osebo smo po napadu pridržali," je v kratki izjavi sporočila policija.

Sprva verbalno obračunal z balkona

"Sin ima bolečine v glavi, bruha, ne more ležati ali sedeti, težave ima z levo roko. Ne razumem, zakaj je ta človek to storil. Bila sta v parku, moški pa se jima je z balkona začel dreti, da naj se pobereta in da Romi ne sodijo na ta kraj," je povedal oče ene od žrtev. Fanta naj bi moškemu odgovorila, da bosta odšla v nekaj minutah, počakati sta želela le dekleta, s katerimi sta bila dogovorjena.
V tistem trenutku naj bi moški po stopnicah prišel do fantov, v roki pa držal  palico in govoril, da je "vse Rome potrebno pobiti in izseliti".
Eden od poškodovanih dečkov je po napadu poklical očeta druge žrtve in povedal, kaj se je zgodilo. "Nisem mogel verjeti, da je to, kar govori, resnica. Ko sem prišel do njiju, sta ležala na tleh. Očividci so povedali, da je napadalec medtem ko ju je pretepal ves čas izrekal žalitve. Vesel sem, da sta sploh preživela. Ne vem, kaj bi storil, če bi tega človeka na lastne oči videl, kako tepe mojega otroka," je povedal skrušeni oče za 24 sata.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta