Motorist trčil v tovorno vozilo, 66-letna sopotnica ukleščena umrla

STA, Va
30.07.2024 11:43

Kljub reanimaciji je potnica na motornem kolesu na kraju nesreče umrla.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Voznik in sopotnica na motornem kolesu sta obležala pod tovornim vozilom, ki je pravilno pripeljalo po svoji strani cestišča.
PGD Postojna

Na cesti med Planino in Uncem se je v ponedeljek popoldne zgodila prometna nesreča, v kateri sta 69-letni Italijan iz Trsta in njegova 66-letna sopotnica na motornem kolesu v desnem nepreglednem ovinku padla in zdrsnila na nasprotnosmerno vozišče pod manjše tovorno vozilo. Sopotnica je na kraju nesreče umrla.

Prometna nesreča se je zgodila okoli pol štirih popoldne. 59-letni voznik iz Ljubljane je pravilno pripeljal po svojem vozišču, so pojasnili na koprski policijski upravi. Voznik motornega kolesa je trčil v sprednji del tovornega vozila, nakar sta voznik in sopotnica na motornem kolesu obležala ukleščena pod tovornim vozilom in so ju s tehničnim posegom rešili gasilci.

Reševalci so poškodovanima nudili prvo pomoč. Kljub reanimaciji je potnica na motornem kolesu umrla na kraju nesreče, voznika motornega kolesa pa so poškodovanega s helikopterjem odpeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana. Zoper njega bodo podali kazensko ovadbo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta