Na ljubljansko kopališče zašla najdaljša slovenska kača, ki sicer živi le na Obali: Prišla bi lahko s tovorom ali turisti

A.L.
15.06.2019 18:54

Tovrsten dogodek se je v Atlantisu pripetil prvič.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Na ljubljanskem kopališču Atlantis so obiskovalci danes opazili meter in pol dolgega progastega goža, poroča 24 ur. "Ob 13.50 je bila v Deželi savn opažena kača, ki se je nahajala na strehi zunanje rudniške savne. Izpod strehe je bilo videti približno 20 centimetrov repa kače. Zaposleni so nemudoma obvestili Društvo za zaščito pobeglih kač, ki se je takoj odzvalo s hitrim prihodom, so potrdili v Atlantisu," poroča omenjeni portal.
Griša Planinc iz herpetološkega društva Kačofon  je kačo s pomočjo zaposlenih odstranil. Šlo naj bi za progastega goža, sicer nenevarno vrsto kače, ki je v Sloveniji redka in živi samo na Obali. Kako je prišla v Atlantis, ne ve niti Planinc, piše 24 ur. "Lahko bi prišla s turisti ali pa s tovorom," je dejal za omenjei portal.
"Tovrsten dogodek se je v Atlantisu pripetil prvič in poudariti moramo, da obiskovalci v nobenem trenutku niso bili ogroženi. V Vodnem mestu Atlantis je varnost največjega pomena in tudi v tem primeru so zaposleni reagirali hitro in v najkrajšem možnem času poskrbeli za razplet," pa so za 24 ur povedali v Atlantisu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta