Na mariborskem letališču zasegli 480 steklenic tekile v vrednosti 72.000 evrov

GR.G.
06.06.2019 10:38
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Furs

Na letališču Edvarda Rusjana v Mariboru je ekipa finančne uprave minulo soboto zasegla skupno 480 steklenic tekile Don Julijo 1942. Opravili so carinski pregled tovornega letala, ki je na mariborsko letališče priletelo iz Ukrajine. Posadka ni prijavila ničesar, pri pregledu letala pa so uslužbenci FURS na več mestih (v pilotski kabini, na stranišču, pod ponjavo v tovornem delu) odkrili neprijavljeno blago. 
Cariniki so sprva naleteli na 354 steklenic z alkoholno pijačo tekila, zaradi možnosti odkritja blaga v skritih prostorih letala, pa so na pomoč pri pregledu poklicali še mobilno ekipo s službenim psom. Ta jim je pomagal odkriti še 126 steklenic, ki so bile skrite v tleh letala.
{facebookpost}https://www.facebook.com/FinancnaupravaRS/posts/1995022343937060{/facebookpost}
Skupno so tako odkrili 480 steklenic po 0,7 litra alkoholne pijače mehiškega porekla višjega cenovnega razreda. Kot so sporočili, je vrednost ene steklenice v Evropski uniji približno 150 evrov. Gre torej za zaseg v vrednosti približno 72.000 evrov.
Ker posadka letala ob prihodu na letališče ni prijavila blaga, so jim tekilo odvzeli in zasegli, zaradi storjenega carinskega prekrška pa so zoper pravno osebo in storilca pravne osebe uvedli postopek o prekršku.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta