Na Pagu droge dostopne na vsakem koraku, preprodajalci prežijo tudi na družbenih omrežjih

M.R.
08.07.2019 10:17
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Plaža Zrće
Profimedia

Turisti na Pagu lahko po pisanju hrvaških medijev na precej enostaven način pridejo do droge. "Tablete, kokain, ketamin ..." naštevajo ponudbo in dodajajo, da jim droge ponujajo na vsakih pet minut. Tako portal Index navaja škotskega turista, ki je dejal, da mu je drogo ponudil že taksist, spravljeno je imel pa kar v taksiju pod sedežem. 
"Vozijo se z mopedi in delijo celo vizitke," pa so za omenjeni portal povedale tuje turistke. Te so dodale, da jih v lokalih in tudi na plažah ves čas obletavajo moški, ki jim ponudijo tudi mamila. 
Na vprašanje, ali drogo preprodajajo tujci ali domačini, večina pravi, da gre za domačine. "So v avtomobilih, na mopedih in taksijih," pravijo. 
Lani je bil na najbolj znani plaži Zrće zaradi prepira okoli droge ubit 26-letni Britanec. Policija je sporočila, da bo sprožila preiskavo o preprodaji drog na plaži, a kot kaže, se od lani ni nič spremenilo. Novost je ta, da preprodajalci zdaj operirajo tudi s pomočjo družbenih omrežij. 
Index še piše, da posamezniki, ki na družbenih omrežjih všečkajo objave festivala na plaži Zrće, ali pa tisti, ki objavijo, da se nahajajo na festivalu, v svoj poštni predal prejmejo ponudbo preprodajalcev drog. Za kokain zahtevajo 750 kun (dobrih 100 evrov), za ketamin pa 350 kun (slabih 50 evrov).
Precej razširjena je tudi uporaba smejalnega plina oziroma dušikov dioksid, ki ga uporabljajo kot anestetik in tudi kot potisni plin za smetano. V Novalji sploh ni neobičajno, če vidiš človeka za volanom osebnega vozila, ki hkrati vdihava plin. Gre za legalno drogo, ki jo je mogoče kupiti na stojnicah, v klubih in trgovinah. Prazne plinske ampule ležijo praktično povsod. In nekdanji šef urada za boj proti korupciji (PNUSKOK) Mario Bertina je dejal, da je plin zelo nevaren. Že ob prvem uživanju plina lahko izzove komo, srčni napad ali možgansko kap.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta