Na slovenski obali v nekaj urah okradli tri ženske, Slovenka tarča roparjev tudi na Hrvaškem

A.L.
28.06.2019 16:04

Policisti opozarjajo na previdnost. Na plažo prinesite le tisto, kar zares potrebujete.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Vroče temperature na plažo privabljajo vse več gostov, ki pa mnogokrat pozabijo, kako pomembno je, da med kopanjem v morju poskrbijo za svojo lastnino. Tako so koprski policisti danes sporočili, da so v razmaku nekaj ur na plaži v Ankaranu okradli kar tri ženske. Med 11. in 12.30 uro je nekdo na plaži v Ankaranu izkoristil nepazljivost oškodovanke in ukradel žensko torbico, v kateri so bili osebni dokumenti, bančna kartica in dva mobilna telefona znamke Samsung.
Med 13. in 14.30 uro je nekdo z razbijanjem stekla vlomil v osebni avtomobil, ki je bil parkiran na makadamskem parkirišču na Debelem Rtiču. Iz vozila je ukradel žensko torbico z denarnico, osebnimi dokumenti in bančno kartico.
Med 14. in 15. uri je nekdo na plaži v Ankaranu izkoristil nepazljivost oškodovanke in ukradel mobilni telefon znamke Huawei, črne barve.

Turisti ostajajo brez denarnic, telefonov, dokumentov ...

S podobnimi nevšečnostmi se soočajo tudi hrvaški policisti, ki opozarjajo, da nepridipravi prežijo predvsem na turiste. Tako previdnost na obali, na plažah, kampih in parkiriščih ni odveč.
Zadrska policija je nedavno aretirala 28- in 40-letnika, ki sta na mestni plaži 37-letni Slovenki ukradla torbo z denarjem in telefonom. V bližnji mobilni hiški sta ukradla denarnico, naslednji dan pa sta na isti plaži okradla še štiri mlade Slovake. Ti so po prihodu iz vode ugotovili, da manjkajo denarnice, kamera in telefoni.
Na otoku Pašman so nepridipravi z jadrnice ukradli sidro in panel, v Zadru pa je 34-letni moški na eni od plaž ostal brez denarnice, najstnica pa brez telefona, vrednega več sto evrov.

Na plažo s toliko denarja, kolikor ga potrebujete

Hrvaški policisti turiste opozarjajo, naj bodo pri tem, kaj prinesejo na plažo, skrajno previdni. Denarnice, nakit, telefone in kamere naj skrbno pazijo, glavnino denarja in dokumente naj puščajo v nastanitvenih območjih. Na plažo naj nosijo le toliko denarja, kolikor ga zares potrebujejo. "Ponovno svetujemo in opozarjamo, da na plažo ne nosite vrednih predmetov in dokumentov oziroma jih nikoli ne puščate brez nadzora, niti za kratek čas. Prav tako v vozilih ne puščajte vrednih predmetov in torbic na vidnem mestu," pa so sporočili koprski policisti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta