Na Tolminskem umrl pohodnik z Nizozemske

N.S., STA
27.10.2024 15:34

Nizozemskega pohodnika, ki so ga v soboto popoldne pogrešili na poti s planine Razor proti Tolminskim Ravnam, so reševalci danes našli na pobočju nad potokom Zadlaščica. Ob prihodu reševalcev je 61-letnik še kazal znake življenja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična
GRS Bovec

Nizozemec se je v soboto okoli 14.45 ločil od skupine pohodnikov, s katerimi je bil na poti s planine Razor proti Tolminskim Ravnam. Da ga pogrešajo, je bila policija obveščena ob 16.23, in takoj je stekla iskalna akcija.

Gorski reševalci so ga skupaj s policisti na območju iskali peš, z vozili ter s pomočjo drona. Do poznega večera pogrešanega niso našli, zato se je iskalna akcija na strmem in težko prehodnem območju nadaljevala danes od jutranjih ur dalje.

Pri iskanju se je tolminskim policistom in pripadnikom gorske policijske enote pridružilo tudi večje število reševalcev oz. pripadnikov sil za zaščito in reševanje. Prav tako so območje pregledovali z dronom, aktiviran je bil tudi policijski helikopter s termovizijo.

Okrog 11.31 so pogrešanega našli v globeli približno en kilometer nad vasjo Tolminske Ravne, na pobočju nad potokom Zadlaščica, kjer ga je drevo zadržalo pred nadaljnjim padcem v grapo, so zapisali na policijski upravi. Ob prihodu reševalcev je še kazal znake življenja. V času reševanja je umrl, smrt je kasneje potrdil zdravnik.

Policisti policijske postaje Tolmin bodo o vseh ugotovitvah s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Več vsebin iz spleta