Na zahodu Francije begunec umoril katoliškega duhovnika

09.08.2021 15:24
Moškega oblasti preiskujejo tudi zaradi lanskoletnega požara v katedrali v francoskem mestu Nantes.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična. 
Profimedia

Na zahodu Francije je bil danes umorjen katoliški duhovnik, je povedal francoski notranji minister Gerald Darmanin. Umor naj bi zagrešil begunec iz Ruande, ki ga oblasti preiskujejo tudi zaradi lanskoletnega požara v katedrali v francoskem mestu Nantes. "Vsa moja podpora gre katoličanom v naši državi po grozljivem umoru duhovnika v departmaju Vendee," je na Twitterju zapisal Darmanin in dodal, da se odpravlja na kraj dogodka.

Neimenovani vir blizu preiskave je povedal, da se je moški po umoru odpravil na policijo in povedal, da je ubil duhovnika. Moški je bil že sicer pod sodnim nadzorom zaradi suma povzročitve požara v katedrali v Nantesu julija 2020, je dodal vir, ki je prav tako razkril, da je umorjeni duhovnik že več mesecev gostil osumljenca. Pri domnevnem storilcu gre po poročanju francoskih medijev za 39-letnega begunca iz Ruande, ki je priznal, da je julija lani zanetil požar v katedrali v francoskem mestu Nantes. Pred požigom je moški prostovoljno delal v katedrali. Sprva je bil moški v pridržanju, nato pa so ga pod posebnim nadzorom izpustili na prostost.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta