Nahrbtnik je 22-letnik imel poln pirotehnike, upiral se je postopku, nazadnje pa hladil na policijski postaji

ČK
25.08.2019 12:58

Dva novomeška policista so kršitelji v postopku, v katerem je bilo treba uporabiti silo in lisice, celo lažje poškodovali.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Novomeški policisti so 22-letniku zasegli 27 različnih pirotehničnih izdelkov (bakle, dimne bombe ...), ki jih je hotel v nahrbtniku spraviti na javno prireditev. V policijskem postopku se je upiral, ni upošteval ukazov, vmešaval se je v postopek. Policija proti njemu ukrepa zaradi kršitev zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih pa o javnih zbiranjih in varstvu javnega reda in miru. Zaradi vmešavanja v postopek in neupoštevanja ukazov so plačilne naloge napisali še trem drugim osebam. Dva policista so kršitelji v postopku, v katerem je bilo treba uporabiti silo in lisice, celo lažje poškodovali. 
Ker se 22-letnik na kraju ni pomiril in je s kršitvijo nadaljeval, verjetno tudi pod vplivom alkohola, piše v policijski depeši, so ga pridržali na policijski postaji.
 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta