Napad na mariborsko sodnico: Tožilstvo vložilo zahtevo za uvedbo preiskave zoper partnerja

Elizabeta Planinšič Elizabeta Planinšič
18.03.2020 12:15

Policisti so morali večkrat dopolniti ovadbo zoper Andreja H., oškodovanka Daniela Ružič pa je po naših podatkih spremenila svojo izpovedbo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Napad na sodnico se je zgodil v Pekrah pri Mariboru. 
Sašo Bizjak

Devet mesecev po napadu na sodnico gospodarskega oddelka mariborskega okrožnega sodišča Danielo Ružič je mariborsko tožilstvo na slovenjegraško sodišče vložilo zahtevo za uvedbo preiskave zoper Andreja H., partnerja mariborske sodnice.
"V zvezi z vašim novinarskim vprašanjem vam sporočam, da je pristojna državna tožilka vložila zahtevo za preiskavo, ki je bila včeraj odpravljena na pristojno sodišče," je v imenu mariborskih tožilcev pojasnil njihov vodja Darko Simonič.

​Bila je v kritičnem stanju

Ružičeva je bila napadena in hudo pretepena pred svojim domom v Pekrah pri Mariboru 16. junija lani. Okoli ene ure ponoči jo je, ko se je vračala domov, nekdo pričakal pred hišo in jo s predmetom, ki ga policija nikoli ni našla, tako pretepel, da je bila tedaj, ko so jo pripeljali v mariborsko bolnišnico, v kritičnem stanju.

Darko Simonič: "Pristojna državna tožilka je vložila zahtevo za preiskavo, ki je bila v torek odpravljena na pristojno sodišče."
Andrej Petelinšek
Predmeta, s katerim je bila sodnica napadena, policija ni nikoli našla. 
Sašo Bizjak

V javnem pismu ga je sprva branila

​Na javnost se je potem obrnila tudi oškodovanka, ki se je sicer tedaj še zdravila v bolnišnici - omeniti je treba, da jo je, preden je bil ovaden, Andrej H. obiskoval. Hči Ružičeve je namreč na STA poslala pismo, v katerem je sodnica zatrdila, da je ni poskušal umoriti njen partner, kot sumi policija, ampak neznanec. Da njen partner ni bil fizično nasilen, da je bil sočuten, ljubeč in zelo dober oče, je pisala v pismu sodnica. "Če bi samo enkrat položil roko name, bi zvezo z njim takoj prekinila in se odselila, saj nisem tip ženske, ki bi prenašala kakršnokoli nasilje. Če ne bi bilo tako, ga ne bi takoj po napadu poklicala in se nanj obrnila za pomoč," je bilo prebrati. Policistov pismo ni prepričalo, vztrajali so pri podani ovadbi. Mariborsko tožilstvo je po prejemu ovadbe večkrat od policistov terjalo dopolnitev le-te. Zadnjo dopolnitev je policija vložila decembra lani. Kot so nam tedaj pojasnili na mariborskem državnem tožilstvu, naj bi tožilka glede na obsežnost zadeve odločitev o tem, ali bo zahtevala preiskavo zoper ovadenega ali ne, sprejela v roku 90 dni.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta