Nemčijo pretresel pedofilski škandal, v katerem je bilo zlorabljenih na desetine otrok

M.R.
05.09.2019 16:11

Nemško sodišče je moška obsodilo na zaporni kazni zaradi enega izmed najhuših škandalov, povezanih s spolno zlorabo otrok po drugi svetovni vojni.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Obsojena pedofila na sodišču
EPA

Obsojena sta bila zaradi spolne zlorabe na desetine mladih deklic in dečkov, starih med tremi in 14 leti, hkrati pa tudi zaradi proizvodnje otroške pornografije v več kot 450 primerih. 
56-letni Andreas V. in 34-letni Mario S. sta bila obsojena na 13- in 12-letni zaporni kazni. Po odsluženi kazni bosta še naprej zaprta v preventivnem priporu in lahko se zgodi, da bosta za zapahi vse do konca življenja, poroča ameriška televizija CNN. 
Med letoma 1998 in 2018 sta v kampu v gozdu Lügde v osrednjem delu Nemčije spolno zlorabila 34 deklic in dečkov, je dejal tožilec. V ločenem postopku je sodišče že julija obravnavalo še tretjega moškega, ki je bil obtožen pomoči in podpore pri zlorabi omenjenih otrok. Zanj je sodišče odredilo zdravljenje, hkrati pa ga obsodilo na dveletno pogojno kazen. 

Obsojena pedofila na sodišču
EPA
Friedemann Vogel/Pool
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta