Nesreča na južni ljubljanski obvoznici: Slovak je zaviral zelo pozno, po zaslišanju so ga izpustili na prostost

M.R.
12.09.2023 11:46

Policija je danes sporočila nove podrobnosti včerajšnje hude prometne nesreče na ljubljanski obvoznici, v kateri so umrli trije ljudje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dve vozili sta v nesreči zgoreli
Promet.si

Nesrečo z udeležbo treh osebnih vozil in dveh tovornih je povzročil 56-letni slovaški voznik tovornega vozila, ki je vozil od predora Golovec proti Barju in dohitel stoječo kolono vozil. Iz posnetkov sledi, da je "zaviral zelo pozno", je povedal policijski inšpektor sektorja uniformirane policije Policijske uprave Ljubljana Primož Kadunc

Slovaški voznik se je nato zaletel v osebno vozilo, v katerem je bila 55-letna slovenska državljanka, njo pa je potisnil še v osebno vozilo, v katerem sta bila dva 72-letna italijanska državljana (moški in ženska). Zaradi velike hitrosti slovaškega državljana so vsa tri vozila trčila še v tovorno vozilo, ki je stalo pred italijanskima državljanoma, nato pa vsi skupaj še v prikolico, ki je bila priklopljena na osebno vozilo nemškega državljana. 

Po trčenju se je vozilo slovenske državljanke zagozdilo pod tovornjak slovaškega voznika, obe vozili je odneslo na prehitevalni pas in sta drseli še približno 20 metrov, nato pa sta se obe vozili vneli. Slovenska voznica v renault cliu je umrla na kraju, umrla pa sta tudi oba državljana Italije. 

51-letni slovenski voznik tovornega vozila, ki je stal v koloni, pa se je prekucnil na desni bok in je bil lažje poškodovan. 61-letni voznik iz Nemčije v nesreči ni bil poškodovan.

S Slovakom so po zdravniški oskrbi, saj je bil lažje poškoodvan, policisti opravili zaslišanje, nato pa so ga izpustili na prostost, je povedal Kadunc in dodal, da nihče od udeležencev ni bil pod vplivom alkohola. 

Dodal je, da bodo težko ugotovili, ali je bilo tovorno vozilo povzročitelja izpravno, saj je v celoti zgorelo, bodo pa z izvedenci pozneje skušali ugotoviti, v kakšnem stanju je bilo vozilo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta