Nesreča v Bosni, sojenje v Sloveniji

Gordana Possnig Gordana Possnig
29.11.2019 20:25

Na celjskem sodišču poteka sojenje za tragično prometno nesrečo, ki se je 21. avgusta 2015 pripetila v naselju Hrvaćani v Bosni in Hercegovini in v kateri je življenje izgubila 21-letna Celjanka.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sojenje Timu Korpniku se nadaljuje 13. decembra. V procesu bodo predstavili tudi izdelano prometno izvedensko mnenje. Fotografija je simbolična.
Pu Celje

Štiri leta so minila 21. avgusta od hude nesreče treh mladih Celjanov v Bosni in Hercegovini. Tragedija se je zgodila na magistralni cesti Prnjavor-Klašnice v naselju Hrvaćani. V vozilu znamke BMW X5 so sedeli trije, 22-letna Tim Korpnik in Dejan Grbić in njuna prijateljica, 20-letna Lindita Jakupi. Počilo je ob enih ponoči, ko je avtomobil v blagem desnem ovinku zapeljal naravnost v betonski prepust. Trčenje je bilo tako silovito, da se je avto prevrnil, nato še zagorel. Razlog nesreče naj bi bila neprilagojena hitrost voznika. Nekaj očividcev tragične nesreče se je tedaj takoj pognalo h gorečemu vozilu in iz njega še uspelo rešiti oba mladeniča, za dekle je bilo žal prepozno. Fanta sta bila ob reševanju pri zavesti, bila sta hudo poškodovana. Tim je imel opečene 25 odstotkov kože, Dejan je imel zlomljeno podlahtnico in medenico, po vsem telesu je imel modrice in udarnine. Fanta so z reševalnimi vozilom odpeljali na zdravljenje v banjaluški klinični center.
Bosanski mediji so tedaj poročali o junaškem reševanju očividcev tragične nesreče. Med tistimi, ki so mladim Celjanom takoj priskočili na pomoč, je bil tudi 18-letni Aleksander Kovačević iz Laktašev, ki se je tako kot ponesrečeni Celjani tiste noči vozil s sejma v Prnjavoru. "Takoj sem z voznikom avtomobila, ki je vozil neposredno za Celjani, zaustavil svoje vozilo in stekel proti BMW-ju, ki je bil že v plamenih. Najprej sem pomagal fantu, ki je padel iz vozila in je bil pri zavesti. Pri zavesti je bil tudi drugi fant, klical je na pomoč. Le dekle je bilo tiho. Drugega fanta so iz vozila rešili gasilci, ki so hitro prispeli na kraj nesreče, prav tako so bili na kraju tragedije hitro tudi reševalci iz Kotor Varoša. Gasilci so iz goreče razbitine vozila izvlekli tudi nesrečno dekle, a ji ni bilo več mogoče pomagati. Mislim, da je bilo zanjo usodno že samo trčenje, nato so jo zajeli še plameni," je posledice tragedije novinarjem opisoval Kovačević.
Takoj po nesreči ni bilo mogoče ugotoviti, kdo jo je povzročil, saj se še ni vedelo, kdo je vozil avtomobil celjskih registrskih oznak. Kasnejša policijska preiskava v Bosni in Hercegovini pa je pokazala, da je bil to Tim Korpnik. Najprej je preiskava zoper njega potekala v Bosni in Hercegovini, kasneje pa se je kazenski postopek preselil v Slovenijo. Celjsko tožilstvo Korpnika bremeni kaznivega dejanja nevarne vožnje, za kar je predpisana kazen od enega do dvanajstih let zapora in stranska kazen prepoved vožnje motornega vozila. Obdolženi Korpnik na predobravnavnem naroku očitka tožilstva ni priznal, zato je celjsko sodišče zanj pričelo sojenje. Kazenski spis je bil dodeljen sodnici Alenki Jazbinšek Žgank, ki namerava prve priče zaslišati 13. decembra.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta