Ni več nevaren? Zloglasni Josef Fritzl bi rad predčasno iz zapora

ČK
31.12.2021 10:18
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Zloglasni Josef Fritzl, ki ga je sodišče leta 2009 spoznalo za krivega povzročitve smrti iz malomarnosti, incesta, posilstev, zasužnjevanja, nezakonitega zadrževanja v ujetništvu in hudih groženj ter ga obsodilo na dosmrtni zapor, je vložil zahtevek za predčasni odhod na prostost, poročajo avstrijski mediji. 

Fritzl je v kleti družinske hiše 25 let zadrževal svojo hčerko Elisabeth, ki mu je rodila sedem otrok. Eden od njih je kmalu po rojstvu umrl, ker ni dobil ustrezne oskrbe - tudi ta smrt je bila potem del obtožnice.

Danes 82-letnik s spremenjenim imenom Josef Mayrhoff bi teoretično lahko bil na svobodi leta 2024, ker po avstrijski zakonodaji obsojeni na dosmrtno zaporno kazen lahko po 15 letih zaprosijo za pogojni odhod na svobodo. 

Z zapornikom se zdaj spet ukvarjajo psihiatri, ker bo mnenje izvedencev medicinske stroke odločilno pri tem, ali bodo njegovi prošnji ugodili. Oceno psihiatrov pričakujejo januarja. Tožilstvo temu, da bi predčasno zaključil prestajanje kazni, nasprotuje. ​Fritzlova obramba pa trdi, da ne predstavlja več nevarnosti za druge ljudi. Konec septembra so ga s forenzičnega oddelka zapora preselili v običajno zaporniško celico. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta