"Nikogar nisem hotel ubiti": Zasledoval je nekdanjo partnerko, trčil v avto njenega brata, zbil kolesarko ...

Danijel Cek
28.09.2024 12:49

Ljubljančan s stalnim naslovom nad Izolo je na sodišču povedal, da ni kriv. Nikoli v življenju ni nikogar ne poškodoval ne udaril, še najmanj, da bi ga hotel ubiti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

"Krivde ne priznavam, z izjemo poškodovanja vozila. Nikoli v življenju nisem nikogar ne poškodoval ne udaril, še najmanj, da bi ga hotel ubiti," je na koprskem okrožnem sodišču zatrdil 58-letni Miran V., Ljubljančan, ki stalno živi v Dobravi nad Izolo. Na sodišče ga je pripeljala obtožba koprskega tožilstva, nastala zaradi njegovega ravnanja v začetku letošnjega junija.

Po ugotovitvah policistov in kriminalistov je takrat z avtom zasledoval svojo nekdanjo 52-letno partnerko, ki jo je v avtu vozil njen 44-letni brat. S svojim avtom ju je dohitel in prehitel ter naglo zavrl ter blokiral. Nato je izstopil iz avta in iz drugega začel vleči 52-letno žensko. Tej se je k sreči uspelo iztrgati iz njegovih rok in zbežati.

Takrat je po ugotovitvah preiskovalcev Miran V. znova sedel v svoj avto in zapeljal vzvratno ter trčil v avto partnerkinega brata in ga vzvratno potiskal približno 30 metrov. 44-letni voznik takrat ni bil v avtu, ampak je stal ob cesti, kjer ga je hotel 58-letnik povoziti. Zapeljal naj bi bil proti njemu, vendar je 44-letnik odskočil. Ko naj bi bil 58-letnik tako divjal, je mimo čisto po naključju pripeljala še 44-letna kolesarka. Ljubljančan jo je zadel in zbil na tla. Po divjanju je zbežal s kraja, kolesarka pa je končala v bolnišnici. Šele naslednji dan se je sam oglasil na eni od ljubljanskih policijskih postaj.

Policisti so ga odpeljali v pridržanje, nato pa s kazensko ovadbo za več kaznivih dejanj pred preiskovalno sodnico. Tožilka je zanj zahtevala pripor, preiskovalna sodnica pa mu je le prepovedala približevanje nekdanji partnerki.

Katera kazniva dejanja mu očitajo v obtožnici, na sodišču nismo slišali, je pa Miran V. odgovoril, da obtožbe razume. Po poročanju nekaj dni po dogodku pa so ga kriminalisti ovadili zaradi suma, da je storil kaznivo dejanje poskusa uboja, nasilništva, grožnje, poškodovanja tuje stvari in nevarne vožnje.

Psihoterapevti bi ga na sodišču podprli

Na predobravnavni narok sta prišla tudi napadena 52-letna nekdanja partnerka iz Domžal in njen brat, ki sta sodnici Meri Mikac izročila premoženjskopravna zahtevka. Nekdanja partnerka zaradi napada, strahu in ostalega ob junijski drami zahteva 24.500, njen brat pa 14.200 evrov. Kolesarka, ki jo je Ljubljančan zbil, je sodišču pisala, da ne zahteva nikakršne odškodnine.

"Pripravljen sem vrniti stroške vrednosti vozila, on ga je malo pred dogodkom kupil za 2500 evrov. Znotraj teh okvirjev ali nekaj čez sem se pripravljen poravnati, nikakor pa ne 14.000 evrov," je sodnici pojasnil Miran V.

Tožilka Urška Lončar Butinar je sodnici predlagala, naj zasliši priče, ki so naštete v obtožbi, obtoženčev odvetnik Rok Felicijan Pristovšek pa je kot pričo predlagal še obtoženčevo prvo ženo, prijatelja, tri psihoterapevte, h katerimi naj bi obtoženi hodil, in sodnega izvedenca za promet.

Tožilka je zaslišanju psihoterapevtov nasprotovala, ko je sodnica obtoženega vprašala, kaj bi lahko ti povedali, pa je ta jasno priznal, da bi se trojica na sodišču zavzela zanj in ga podprla. "Upam, da se zavedate, kaj govorite, in razumete, da že iz tega razloga ne morem sprejeti pričanja nekoga, za katerega vnaprej trdite, da vas bo na sodišču podprl," ga je podučila sodnica. O predlogih se bo odločila do sojenja, ki se bo začelo konec oktobra.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta