Padla na ledu in od občine dobila skoraj 11.000 evrov odškodnine

A.L.
26.02.2019 10:25

Občina je tožbo sicer skušala izpodbiti, a neuspešno.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Sodišče v Varaždinu je včeraj razglasilo pravnomočno sodbo, izdano 10. januarja letos, s katero je hrvaškemu mestu Varaždin naložilo odškodnino, vredno nekaj manj kot 11 tisoč evrov, ki jo morajo plačati ženski, javnosti znano le po kraticah Š.K.
Po poročanju hrvaškega portala Index je Š.K. proti občini Varaždin vložila tožbo zaradi padca, ki se je zgodil pred petimi leti. Januarja 2014 je pred trgovskim centrom Konzum, na območju, namenjenem pešcem, padla na ledu. Kot je pojasnila, naj bi led prekrival celotno območje za pešce. Po padcu so oškodovanki na pomoč priskočili mimoidoči.
Š.K. je na sodišču povedala, da je led nastal zaradi snega, ki je zapadel tri dni pred njenim padcem. Dan prej so se temperature spustile krepko pod ledišče, zaradi česar naj bi tam nastal led. Med padcem si je Š.K. zlomila desno nogo, zob ter utrpela zlom zapestja in pesti. Že isti dan je bila operirana v bolnišnici, februarja in marca 2014 je morala opraviti še dve operaciji, je razlagala na sodišču. Posledice padca so vidne še danes, Š.K. pogosto čuti bolečine, težave ima tudi s hojo, pri kateri si pomaga z berglami. 
Kot še poudarja oškodovanka, je do padca prišlo takoj, ko je stopila na pločnik, ta pa naj ne bi, četudi se je to zgodilo na območju trgovskega centra, pripadal nobeni od okoliških zgradb. Š.K. je opozorila, da je led z javnih površin potrebno očistiti takoj, ko se pojavi.
Varaždinska občina je tožbo sicer skušala izpodbiti, a neuspešno.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta